bröstförstoring med bröstimplantat, genom fettransplantation eller genom en kombination

Bröstförstoring

På Carovivakliniken i Uppsala är vi experter på all form av bröstkirurgi. Dr. Lindahl har på privata och offentliga sjukhus tillsammans utfört omkring 1500 bröstförstoringar.

Implantat, eget fett eller kombination

En bröstförstoring kan göras med bröstimplantat, genom fettransplantation eller genom en kombination av dessa. Den metod som passar dig bäst väljs mycket noggrant ut, utifrån dina förutsättningar, målbild och dina behov. Resultatet syns direkt efter operationen och förbättras stadigt tills en fullständig läkning efter sex månader är uppnådd. Bröstförstoring genomförs i narkos.

Se pris på bröstförstoring…

För vem passar bröstförstoring?

En bröstförstoring är idealisk för kvinnor som vill öka sin bröststorlek, få jämnare bröstform, mer symmetriska bröst och mindre hängande bröst. Normalt kräver vi att den som vill genomgå en bröstförstoring har fyllt 18 år. Vi gör dock undantag när det finns särskilda skäl, tex avsaknad av bröst eller andra skäl för rekonstruktion.

Före- och efterbilder bröstförstoring

Bröstförstoring före- efter bild

Se fler före- och efterbilder av bröstförstoring här…

 

Bröstförstoring på Caroviva i Uppsala

Bröstföstoring på Carovivakliniken i Uppsala.

 

bröstförstoring på Carovivakliniken i Uppsala

Före- och efterbild på bröstföstoring.

 

Före- och efter bild bröstförstoring

Före- och efterbild bröstförstoring: Dr. Lindahl har på privata och offentliga sjukhus tillsammans utfört omkring 1500 bröstförstoringar.

 

Se pris på bröstförstoring…

 

Tips innan din konsultation för bröstförstoring

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Föredrar du bröst som är runda och fylliga upptill eller droppformade?
  • Gillar du mjuka eller fasta bröst?
  • Var vill du att snitten placeras?
  • Vill du ändra formen, storleken, sidoskillnader, vårtgården, bröstvårtorna?
  • Hur tänker du kring storleken?

Under konsultationen görs undersökning, mätningar av dina bröstmått och fotodokumentation. När undersökningen är klar får du prova sizers i provbehå. Det ger dig en uppfattning om hur den föreslagna storleken skulle kännas och se ut. Det ingår två 3D-simulerade alternativ som du kan titta på hemma i lugn och ro. Ingen minns allt som en plastikkirurg berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Om du har frågor kan du alltid kontakta Caroviva.

Bröstförstoring med fett

Bröstförstoring genom fettransplantation där fett skördas från till exempel magen och transplanteras till brösten, ger ett naturligt resultat. Inga snitt görs utan endast 2 mm stora stickhål. Bröstförstoring med fett är en bra metod för att förstärka en redan bra bröstform, för att jämna ut sidoskillnader, för att fylla ut specifika områden i brösten och för att öka volymen. Man kan dock inte tillföra lika mycket volym med fett som med ett bröstimplantat. En volymökning på 100 – 300 cc per bröst är realistiskt. Det kan ibland krävas upp till tre fettransplantationer för att vara nöjd med storleken. Implantat och fett skiljer sig fundamentalt åt i sina egenskaper. Fett är mjukt vilket betyder att det känns mjuk och naturligt men ger inte någon stadga eller formstabilitet åt brösten. Implantat ger formstabilitet, lyftkraft och kontroll men känns inte riktigt lika naturliga att ta i som fett. Den optimala bröstförstoringen är därför den där båda metoderna kombineras så att kontroll och formstabilitet kan förenas med naturligt utseende och känsla.

Bröstförstoring med bröstimplantat

Det fantastiska med modern bröstförstoringskirurgi, om den utförs av en expert, är att den är säker och resultaten varar mycket länge. Dagens implantat är mer avancerade än någonsin tidigare. De känns och ser naturliga ut och håller länge. 

Det finns inget implantat som generellt är bättre än andra eller passar alla. Det implantat som passar dig bäst väljs mycket noggrant ut, utifrån dina förutsättningar, målbild och dina behov. Caroviva i Uppsala erbjuder alla olika märken och alla olika typer av bröstimplantat som finns på marknaden som är CE- eller FDA-märkta, dvs upprätthåller högsta standard för säkerhet och kvalitet.

Var läggs snitten?

Endast ett litet snitt krävs i varje bröst. Snittet göms under bröstet i bröstvecket eller i armhålan. I nedre kanten av vårtgården är ytterligare ett alternativ, det kallas periareolärt. Vid implantation via armhålan, så kallad axillär bröstförstoring, används titthålsteknik med endoskop för att fickan skall kunna designas optimalt. Dessa tre alternativ har sina olika för- och nackdelar och väljs utifrån dina unika behov och önskemål.

Vid bröstförstoring på Caroviva används minimal scar-teknologi vilket betyder att ärren sällan blir längre än 2.5 – 3 cm. Insertion sleeve används vid implantationen för att minska risken för kapselkontraktur.

Var placeras bröstimplantaten?

Implantaten placeras i skräddarsydda fickor inuti brösten. Fickorna kan designas så att de ligger under bröstkörteln – Subglandulärt, eller djupare under muskelhinnan – Subfaciellt, eller ännu djupare under stora bröstmuskeln – Submuskulärt under M. Pectoralis Major.  Samtliga placeringar har sina egna för- och nackdelar och väljs utifrån dina unika behov.

Vad är skillnaden mellan olika bröstimplantat?

Känslan i gelen. Hur mjuka eller fasta känns bröstimplantaten? Hur bra är implantaten på att behålla formen respektive hur lätta att trycka ihop är implantaten?

Formen. Anatomiska eller droppformade implantat tillverkas de så att både höjden och bredden kan väljas oberoende av varandra. Dessa implantat har något mer volym i nedre polen än i övre polen. Runda implantat är lika breda som de är höga och de har lika mycket volym i övre polen som i undre polen. Det finns även ett mellanting mellan anatomiska och runda implantat.

Ytbeläggningen. Ytan på ett bröstimplantat kan vara helt slät eller ha en texturering. Textureringen kan vara gjord på olika sätt ungefär som att bildäck kan ha olika mönster. Fördelen med vissa släta implantat är att kapseln, den naturliga hinnan som kroppen skapar kring implantatet, oftast är tunn och mjuk. Nackdelen med släta implantat är att hinnan är så mjuk att implantaten ofta förflyttar sig nedåt och utåt armhålan med tiden om inte förebyggande åtgärder som Internal Bra utförs samtidigt.

Nackdelen med vissa typer av textureringar är att de oftare bildas en tjockare och hårdare kapsel kring implantatet. Det kan leda till stela bröst som behövs så att de blir mjuka igen. Fördelen med texturerade implantat är att de stannar kvar där de placerats. Det är en väldigt stor fördel för dem som opererats flera gånger, är lite äldre, har pendlat i kroppsvikt eller har genetiska faktorer som gör att vävnaden i bröstet är lite svagare än genomsnittet. Det finns också textureringar som i vetenskapliga studier visats ha färre fall av kapselkontraktur än släta implantat. Vi rekommenderar att du lyssnar på din plastikkirurg eftersom han har tillgång till alla olika implantat och därför inte är partisk för vad som är bäst i ditt fall.

Vikten. Vikten per milliliter är densamma för de allra flesta bröstimplantat och ungefär densamma som för mänsklig bröstvävnad. Det motsvarar ungefär 1 gram per milliliter. Milliliter (ml) är detsamma som Cubic Centimeter (cc). Eftersom vikten är densamma för många implantat diskuteras den sällan, men det är förstås så att ju mer vikt desto större slitage och töjning av vävnaden i bröstet. Det enda implantatet på marknaden som är lättare heter B-Lite och är ungefär 30% lättare per cc än alla andra implantat. Det är ett bra alternativ för dem som vill ha stora implantat eller har svagheter i vävnaden som inte bör belastas. Din kirurg kommer att ha en grundlig diskussion med dig för att välja det implantat som bäst passar dina behov och önskemål.

Fler möjligheter till förbättring

Utöver volymtillförsel med implantat och fett finns det andra tekniker som ger dig bättre form på brösten. Internal Bra är i vissa fall den viktigaste åtgärden för att skapa fint dekolletage och ett hållbart resultat. Internal Bra är som en behå på insidan, som håller vävnaden runt implantaten på plats inuti kroppen och förhindrar att implantaten glider ut åt sidorna eller att bröstvecken dras nedåt. Internal Bra görs med en speciell suturteknink eller med Tigr Matrix nät, beroende på just dina behov. Kombinationsmöjligheterna är många med olika små ingrepp som kan göras samtidigt som till exempel fettsugning av sidorna vid brösten, vårtgårdsplastik eller större kombinationer med mastopexi eller samtidigt bröstreduktion om det finns mycket tung och mjuk vävnad som försämrar bröstens form.

Efter en bröstförstoring

Det är viktigt att du planerar så att du kan vara ledig från alla fysiskt ansträngande aktiviteter och avstå all form av fysisk träning i sex veckor efter din bröstförstoring. Om du har ett arbete som inte är fysiskt ansträngande kan du återgå till arbetet efter ca en vecka. Du får promenera dagen efter din operation. Du får inte bada badkar, i pool, i havet eller i sjön förrän en vecka efter att alla sår läkt helt. Vi rekommenderar att du har utprovad läkningsbehå på dig dygnet runt i två månader.

Varför ska du välja Dr. Lindahl på Caroviva i Uppsala för din bröstförstoring?

Dr. Lindahl har genomfört flera tusen bröstförstoringar och har tusentals nöjda kunder efter både implantatbyten och primära bröstförstoringar. Han erbjuder alla tekniker för bröstförstoring, liksom alla typer av snitt för bröstförstoring och alla typer av bröstimplantat på marknaden. Han har drivit utvecklingen av olika tekniker för internal bra, dvs inre förstärkningar som ger mer hållbara bröstförstoringsresultat. Han är en internationellt efterfrågad expert inom avancerad bröstkirurgi. Han är medlem i en global expertgrupp och föreläser internationellt. På Carovivakliniken i Uppsala hålls regelbundet utbildningar för andra plastikkirurger som vill lära sig att utföra bättre och mer avancerade bröstförstoringar. Dessa plastikkirurger kommer från hela världen tack vare Dr. Lindahls efterfrågade expertis. Dr. Lindahl har flera pågående samarbeten med olika företag som gör bröstimplantat och plastikkirurgiska produkter som förbättrar och underlättar bröstförstoring. Unikt för Dr. Lindahl i Uppsala är hans bredd och förmåga till individanpassad bröstförstoring för alla kvinnor, både de som haft bröstimplantat i många år, flera olika sorters implantat eller som skall få bröstförstoring för första gången. Oavsett om du vill förstora brösten med bröstimplantat eller eget fett är du i trygga händer på Caroviva. Dr. Lindahl har många patienter från Stockholm och resten av Sverige och Skandinavien.

Se pris på bröstförstoring…

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer om bröstförstoring?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om bröstförstoring. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl