Bröstimplantat

Bröstimplantat

Bröstimplantat har blivit en ”handelsvara” på så sätt att kvinnor diskuterar implantat på samma sätt som vissa diskuterar olika bilmärken. Kom ihåg att bröstimplantat är en medicinsk produkt som ska hjälpa dig med din hälsa och dina estetiska mål. Försök därför att se bortom marknadsföringssnack och snack på sociala medier. Gå till en erfaren expert på bröstförstoring som du känner att du kan lita på. Fråga honom eller henne om vad som är fördelaktigt för just dig eftersom det inte finns någon ”one size fits all” för en kvinnas bröst.

Bröstimplantat som är medicinskt säkra och välbeprövade

Det finns några varumärken som dominerar marknaden för bröstimplantat. Dessa är bland andra Mentor, Polytech, B-Lite, Motiva, Sillimed och GC. Dessa fabrikat erbjuder generellt sett mycket bra bröstimplantat som är medicinskt säkra och välbeprövade och har potentialen att ge superfina bröst. Nyckeln till framgång för plastikkirurger är att vara trygg och bekant med alla de variationer av bröstimplantat som dessa tillverkare tillsammans tillhandahåller.

På Caroviva har vi lång erfarenhet av alla dessa märken. Vi tror stenhårt på att individanpassa alla våra behandlingar och i detta ingår att bröstimplantatet ska ha den kombination av egenskaper som är både säkrast och estetiskt bäst för den enskilda patienten. Vissa typer av implantat är vi ganska ensamma om att erbjuda, som t.ex. lättviktsimplantat med polyurethanyta, eller supermjuka implantat med förstärkningsoperation som säkerställer att volymen hamnar och stannar där du vill ha den (Internal Bra). Ytan Microthane är också relativt unik för Carovivakliniken i Sverige. Vid 10-årsuppföljning hos Dr. Lindahl har implantat med Microthane kvar sin mjukhet och korrekta position. Implantat som marknadsförts tydligt i Sverige är Mentor Xtra och Motiva Ergonomix. Där har vi funnits med hela vägen från att de introducerades. Detta är väldigt fina implantat med många positiva egenskaper.

Mentor CPG är en av våra arbetshästar när det gäller anatomiska (droppformade) implantat. Dessa har fantastiska unika egenskaper med låg kapselrisk, härlig känsla och väl balanserad form. Samtidigt behöver vissa av våra kunder en lite annan balansering av droppformen och då hittar vi ofta den i Polytechs produktsortiment. Polytech har störst variation i sortimentet vilket gör att de kompletterar Mentor bra för finsmakare bland plastikkirurger. Ett bra exempel är deras ultralätta implantat B-Lite. Sillimed har förutom runda och droppformade implantat också satsat på implantat med konisk form som både ger lyft och väldigt naturliga resultat på rätt patienter. Dessa arbetade Dr. Lindahl flitigt med redan för över 10 år sedan.

Riskfaktorer och estetiska förutsättningar

Var inte rädd för att fråga kring olika för och nackdelar under din konsultation! Många har ”blivit kära” i ett implantatmärke genom påverkan från bekanta och sociala medier. Testa dina funderingar genom att diskutera med din plastikkirurg om du vill. Du kan också bara luta dig tillbaka och känna dig trygg – Dr. Lindahl överväger alltid samtliga riskfaktorer och samtliga estetiska förutsättningar i dina bröst och ger dig en tydlig rekommendation om vilket implantat han anser är bäst för just dig och dina önskemål.

Skillnaden mellan olika bröstimplantat

Finns det någon skillnad mellan olika märken av bröstimplantat? Absolut! Däremot finns inget implantat som är “bäst”. De mest högkvalitativa fabrikaten för bröstimplantat är bland annat Mentor, Polytech, B-Lite, Motiva och Sillimed. Alla dessa märken har bra produkter. Tillverkarna har lite olika filosofier och gör därmed bröstimplantat vars fördelar och nackdelar skiljer sig åt. Därför skall bröstimplantat väljas utifrån individens förutsättningar och målbild. En del kvinnor har hög risk för bottoming out och skall då helst ha ett implantat som skyddar dem mot det. Andra kvinnor kan ha ganska lite underhudsfett och behöver ett implantat som känns så mjukt som möjligt för att inte verka onaturligt. Kvinnor som har mjuk vävnad eller önskar stora implantat bör överväga att välja lättviktsimplantat och så vidare. Inget fabrikat kan erbjuda alla varianter av bröstimplantat som en framgångsrik plastikkirurgisk klinik behöver. Därför kan inget märke sägas vara bättre än något annat.

De största skillnaderna mellan olika bröstimplantat

Bröstförstoring före- efter bild

Innehållet, dvs gelen
Hur känns implantaten att ta i? Hur stabil är formen över tid?

Formen
Formen skiljer sig kraftigt åt och det finns inte bara runda eller droppformade bröstimplantat. Den runda och anatomiska formen finns i många varianter som kräver att din plastikkirurg har valfrihet och erfarenhet av olika märken så att din bröstförstoring kan bli optimal.  Bredden och höjden kan väljas oberoende av varandra för att passa dig oavsett om du är lång eller kort. Det finns också koniska implantat som i kroppen blir droppformade vilket ger mer lyft än traditionella droppformade implantat. Brösten blir förstås inte koniska, utan implantaten måste väljas så att kombinationen av dina förutsättningar och implantatet ger dig en fin bröstform. Det finns även mellanting mellan anatomiska och runda implantat.

Ytskiktet
Bröstimplantatens skal är alltid gjort av medicinsk silikon. Ytan designas för att fungera på önskat sätt i kroppen och kan vara helt slät eller ha olika mönster. Man har uppfunnit mönster som fäster mot bröstkorgen och på så sätt hindrar att implantaten hamnar i fel läge, och mönster som minskar risken för så kallad kapselkontraktur, dvs att det bildas en hård hinna runt implantaten med tiden vilket kan ge dålig form och ett hårdare bröst. Att välja ytskikt är något som bara mycket erfarna plastikkirurger kan hjälpa dig med och du ska naturligtvis inte behöva fundera på detta själv.

Vikten
Förr pratade patienter och kirurger mycket om CC (Cubic Centimeters) vilket är samma som volymen i ml (milli-liter). Idag är planeringen mycket mer avancerad och bygger på olika bröstmått istället för volym.

För de flesta bröstimplantat väger en ml ungefär samma som en ml av dina egna bröst. Det blir tungt för den som vill ha stora bröstimplantat. Tyngden sliter på brösten som fort kan bli hängiga, och implantat som är stora ger oftare bottoming out oavsett vem som opererat in dem. En viktig milstolpe var därför när ultralätta implantat uppfanns. B-Lite är det enda bröstimplantat på marknaden som erbjuder lättviktsimplantat – 30% lättare än alla andra implantat av samma storlek! Det är fantastiska nyheter för dig som vill ha stora bröst eller när din plastikkirurg identifierat svagheter i bröstvävnaden.

Din kirurg kommer att ha en grundlig diskussion med dig för att välja det implantat som bäst passar dina behov och önskemål.

Läs om bröstförstoring här…

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl