Bukplastik

Bukplastik – skadade muskler repareras och hudöverskott avlägsnas

Bukplastik (eng. Tummy Tuck, Abdominoplasty) är en populär plastikoperation som samtidigt är både rekonstruktiv och estetisk för alla. Utseende och funktionen i magområdet förbättras genom att skadade muskler (bukväggen) repareras och hudöverskott avlägsnas. Samtidigt korrigeras begynnande eller fullt utblommade navelbråck eller andra bråck och fettsugning ingår för att jämna och tunna ut fettlagret på framsidan magen.

Se pris på bukplastik…

För vem passar en bukplastik?

Att bli av med envisa fettöverskott kan vara svårt men det går genom disciplin med kost och träning. Uttänjd förstorad hud går inte att avhjälpa på något annat sätt än med plastikkirurgi.

Vår filosofi är att det är bäst att göra allt man kan för sin hälsa före man genomgår en bukplastik. Dels för att det är sunt, dels för att resultatet av en bukplastik blir långt mycket bättre för den som inte har övervikt vid operationen.

Grundtanken med en bukplastik är att återskapa anatomin i muskler och hud men inte att avlägsna övervikt. Givetvis kompletterar vi alla bukplastiker med fettsugning för att resultatet ska bli så perfekt som möjligt ändå, men det finns ändå ingen chans att få resultatet lika fint som om det funnits mindre övervikt till att börja med.

Fördelar med en bukplastik

Det finns många fördelar med att genomgå en bukplastik:

  • Slätare hud som inte hänger eller bildar veck när du står rak.
  • Fastare mage.
  • Smalare midja.
  • Stärkt självkänsla.

Före-efter-bilder bukplastik

Bukplastik rektusdiastas

Bukplastik på kvinna med rektusdiastas (skadade muskler repareras).

Förberedelse för en bukplastik

När du har varit på konsultation och blivit godkänd av plastikkirurgen för en bukplastik är det viktigt att följa kirurgens råd och göra nödvändiga förberedelser inför ingreppet. När en bukplastik är inplanerad bör patienterna göra sitt bästa för att hålla sig till en hälsosam kost och träna regelbundet. Vi rekommenderar att ni bokar in en träff med vår fysioterapeut före operationen som ni har som utgångsläge när ni sedan tränar under rehabiliteringsfasen. Be också en pålitlig familjemedlem eller vän att vara hos dig hela tiden de första dagarna efter operationen så att du inte tvingas göra olämpliga rörelser de första dagarna efter ingreppet. Det är också en bra idé att ha babyservetter, förband och lösa kläder till hands. Du kan köpa färdiga kit till självkostnadspris från oss som innehåller allt du måste ha för eftervården.

Vad man kan förvänta sig av en vanlig bukplastik

Bukplastik

 

En vanlig bukplastik görs i full narkos (du sover) och tar cirka två till tre timmar. Patienten går normalt hem samma dag, men i vissa fall kräver vi inneliggande vård i 1 dygn.

Före operationen träffas du och din plastikkirurg inne på ditt enkelrum för att prata och rita. Narkosläkaren pratar också med dig innan du får komma in i operationssalen. Narkosläkaren söver dig och vakar noga över dig under hela ingreppet. Efter du sövts desinficeras hela operationsområdet och resten täcks med sterilt material. Vid en full bukplastik kommer en av våra specialistläkare i plastikkirurgi kirurger lägga ett snitt längst ned på magen. Därefter kommer de att göra ett andra överenskomna snitt så att naveln kan separeras från den omgivande vävnaden. Magmusklerna repareras nu, fettet tunnas och jämnas och huden draperas för att ge dig bättre estetik. Slutligen kommer kirurgen att försluta snitten i flera olika lager och lägga ett sterilt förband över området innan du sätts på en gördel som ska begränsa svullnaden på magen.

Begränsad bukplastik

Ibland rekommenderas istället en minibukplastik eftersom det kan räcka för att du ska nå dina mål med en operation. Vi opererar aldrig mer områden än som är nödvändigt. I sådana fall kan våra läkare rekommendera en begränsad bukplastik, vilket är en procedur som innebär att hudöverskotten nedom naveln avlägsnas. Snitten blir lite kortare, runt naveln görs inga snitt och den övre delen av buken lämnas orörd. Fördelarna är ett mindre snitt, mindre smärta och snabbare återhämtning. Eftersom operationstiden är kortare blir också priset för dig lägre. Detta görs ofta i kombination med fettsugning och andra estetiska operationer och behandlingar.

Andra kroppsformande ingrepp

Förutom bukformning erbjuder våra plastikkirurger på Carovivakliniken formning av andra kroppsdelar som har blivit påverkade negativt efter viktförändringar eller andra faktorer. Dessa inkluderar armarna, den övre ryggen, den nedre ryggen och låren. Detta är vanliga och viktiga operationer för patienter som har genomgått bariatrisk kirurgi (Gastric Sleeve, Gastric By Pass) med betydande viktförlust som följd. Hos dessa patienter genomförs en stegvis approach för att uppnå total kroppsformning på ett säkert och framgångsrikt sätt.

Återhämtning efter en bukplastik

Efter en bukplastik upplever de flesta patienter svullnad i magen i flera veckor. Läkemedel som du får med dig från oss kan lindra smärta och obehag. Våra kirurger uppmanar patienter att göra korta promenader i hemmet ofta efter ingreppet för att förhindra blodproppar och förbättra cirkulationen. Patienterna måste avstå från fysisk aktivitet utöver detta i minst sex veckor för att undvika komplikationer i form av att musklerna spricker, vätskeansamlingar (serom), blödningar och att snitten spricker och blir infekterade. 

Även om en bukplastik kommer att ge ett ärr, kommer det att blekna med tiden och det placeras så att det enkelt kan döljas under kläder. I de flesta fall kan bukplastikpatienter återgå till arbete och sina vardagliga aktiviteter efter några veckor. Rådgör alltid med kliniken innan du ökar aktiviteten.

Risker med bukplastik

Alla stora kirurgiska ingrepp innebär vissa risker. Några av de vanligaste riskerna förknippade med bukplastik inkluderar infektion, blodproppar, reaktion på anestesi, problem med ärrbildningen och felaktig läkning. Den goda nyheten är att de flesta bukplastikpatienter på Caroviva inte upplever några av dessa komplikationer. Våra specialister i plastikkirurgi har många års erfarenhet av att utföra bukplastik och vidtar alla åtgärder som finns för att minska risken för komplikationer.

Vad säger patienterna om Caroviva?

Är så nöjd med resultatet: ”Kan varmt rekommendera Caroviva och dr Andreas. Efter år utav velande slutade det med att jag valde att göra min cirkumferent bukplastik hos dem. Är så nöjd med resultatet. Resan var inte spikrak men skulle göra om det alla dar i veckan. Så tack en engång för det absolut bästa resultatet. Nu är det bara huvudet som ska vänja sig med den nya fina kroppen.”

Oerhört nöjda med både resultatet och hela upplevelsen: ”Som sjukgymnast och personlig tränare är det underbart att samarbeta med er. Har rekommenderat fler än 20-talet personer till er genom åren (ffa bukplastik för delade magmuskler, som ofta ger svagare magmuskler och därmed ont i ryggen) och alla är så oerhört nöjda med både resultatet och hela upplevelsen! Varmt personligt bemötande, tydlig information före och efter ingreppet. Rekommenderar varmt Dr Lindahl och hans trevliga team på Carovivakliniken till alla som funderar över att träffa en plastikkirurg.”

Varför välja Caroviva i Uppsala

Våra specialister i plastikkirurgi är mycket stolta över att använda de senaste teknikerna för att skapa mindre ärr och främja snabbare och mer effektiv läkning. De kommer att finnas där för dig före, under och efter ingreppet och se till att du känner dig bekväm och väl informerad hela tiden.

Se pris på bukplastik…

Boka en konsultation för bukplastik idag

Om du är intresserad av en bukplastik ska du boka en konsultation på Carovivakliniken idag. En kirurg kommer att träffa dig för att gå igenom din hälsohistorik så att din lämplighet kan bedömas, utbilda dig mer om ingreppet och lära dig om vilka förväntningar som är realistiska att ha. En plan utformas för att hjälpa dig att uppnå dina mål och alla eventuella frågor besvaras. Målet med en konsultation är att ge dig så mycket information om bukplastik som möjligt så att du kan fatta ett informerat beslut och förstå vad du kan förvänta dig.

För att boka en konsultation kan du boka konsultation online här, fylla i vårt formulär eller ringa oss på +46 (0)18-4108 108 för att prata med en av våra vänliga teammedlemmar. Vi ser fram emot att träffa dig och ytterligare förklara hur en bukplastik kan öka ditt självförtroende och hjälpa dig att känna dig bekväm i din egen hud.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl