Få ett strålande utseende inför högtidshelgerna

Andreas Lindahl, MD, PhD | Plastikkirurg, Uppsala

Få ett strålande utseende inför högtidshelgerna

Under helgerna handlar mycket om att skapa glädje och ljus men en sak som lätt glöms bort är du själv. Ta en stund bara för dig och förbered din hud för firande och det nya året.

Med fullspäckade scheman, oändligt med uppgifter på din att-göra-lista och knappt någon tid för dig själv, vad kan du då göra för kropp och ansikte? Många vänder sig till enkla behandlingar för att få en snabb uppfräschning. De enklare alternativen till plastikkirurgi kan ge vackra, strålande resultat med minimal eller ingen återhämtningstid, vilket gör att du kan unna dig det mitt i festligheterna.

Fördelar med små behandlingar under helgerna

Det finns förmodligen en ändlös lista med resor, familjehändelser, träffar med vänner och jobbfester på din att-göra-lista i december. Med ett fullspäckat schema och helgerna som närmar sig snabbt finns det väldigt lite tid för vila och återhämtning efter en traditionell plastikkirurgisk operation. Små procedurer har hamnat lite i vanrykte eftersom de görs överdrivet och även av olämpliga personer. Men eftersom de är mindre ingripande än traditionell kirurgi och kräver mindre återhämtningstid innebär de en positiv möjlighet förutsatt att det görs rätt och med måtta.

Jag träffar så många patienter som vill ha neurotoxiner och injektioner före helgerna. Vanligtvis behöves ungefär en veckas återhämtningstid före en stor julfest eller händelse eftersom svullnad eller blåmärken kan uppstå. Men de flesta av mina patienter känner sig bekväma med att bara lägga på lite concealer och ge sig ut på stan.

Enkla behandlingar kan få dig att stråla under helgerna

Om du är redo att få en strålande hud finns det några smärtfria behandlingar som kan hjälpa dig dit med mycket liten återhämtningstid.

En uppfräschning av dina neurotoxiner och uppdatering av vissa fillers kommer att lämna dig ungdomlig och strålande under helgerna. Neurotoxiner jämnar ut pannan, och fillern tar hand om oönskade linjer eller skuggor för att visa dig från din bästa sida. En kemisk peeling kan hjälpa till att ge din hud en extra uppfräschning.

De mest populära och kraftfulla sätten att förnya med minimal återhämtningstid är injektioner som neuromodulatorer och fillers. Med noggrann användning av dessa tekniker kan vi jämna ut huden, symmetrisera ögonbrynen, strama upp vävnaderna, konturera ansiktet och göra mikrojusteringar inte bara för rynkor, utan också för benstruktur, näsform, läppfyllnad och färgton under ögonen.

Förutom injektioner är mikronålsbehandling, skin-boosters och nano-fett bra alternativ för att förbättra hudens utseende och struktur utan för mycket återhämtningstid. Gjort med medvetenhet om nåldjup och energiinställningar kan återhämtningstiden minimeras för att skapa en frisk och strålande glöd i huden.

Även hudåtstramning och fettreduktion kan göras utan plastikkirurgi nu tack vare moderna behandlingar som Venus Bliss som gör din hud tightare och tar bort fett med laserlipolys.

Ett smärtfritt alternativ som ofta förbises och underskattas är topisk behandling med hudkrämer.

Tips för att maximera dina resultat

Precis som med vilken behandling som helst finns det några nycklar för att hjälpa till att maximera dina resultat och få dig att stråla.

Planera alltid i förväg

Det är lätt att glömma att boka en tid före jul för touch-ups innan säsongen verkligen drar igång. Ta steget nu för att planera i förväg och se till att du har det inbokat i din kalender innan det verkligen sätter igång.

Håll en hälsosam livsstil

Att upprätthålla hälsosamma vanor kommer inte helt att eliminera behovet av dina regelbundna touch-ups, men det kan och kommer att ha en märkbar effekt på ditt utseende.

För att maximera resultaten av en smärtfri behandling behövs en övergripande hälsosam livsstil. Avstå från alkohol, tobak, nikotinprodukter, olagliga droger och extrema livsstilsförändringar som snabba viktförändringar och överdriven sömnbrist. Måttlighet gör att kroppen kan behålla sin naturliga homeostas, vilket är till hjälp för att bibehålla utseende och procedurer.

Håll fast vid din rutin

En av de mest spännande sakerna med julledighet är möjligheten att resa. Oavsett om du åker hem för att besöka familjen eller gör en snabb resa utomlands till något varmt och soligt ställe är det viktigt att hålla fast vid din normala rutin.

Även inför resor under helgerna är det viktigt att hålla fast vid din rutin. Gör det som får dig att må bra. Se till att du får tillräckligt med vila, tar hand om din kropp, äter en näringsrik och balanserad kost, håller dig väl hydrerad och följer din hudvårdsrutin.

Håll fast vid din hudvårdsrutin

Oavsett hur hektiskt och upptaget ditt schema blir den här helgsäsongen, ta alltid dig tid att hålla fast vid din hudvårdsrutin.

Viktiga hudvårdsbehandlingar inkluderar hyaluronsyra, vitamin CBE ferulinsyra-serum, peptidbaserad ögonkräm, retinol bakuchiol-serum, fuktgivande vitamin E-kräm och SPF baserad på zink och titan.

Maximera din glöd för helgerna

Oavsett hur upptagen och spännande helgsäsongen blir för dig, glöm inte att ta en stund för att förbereda din hud för att lysa lika fint som festljusen. Du kan få en snabb och enkel uppfräschning med smärtfria behandlingar som lämnar din hud strålande och slät, med en glöd som varar in på det nya året.

 

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108

 

 

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl