Subtil elegans: Naturliga resultat efter 55

Andreas Lindahl, MD, PhD | Plastikkirurg, Uppsala

Plastikkirurgi: Naturliga resultat

Föreställ dig att kliva ut i världen och känna dig som den bästa versionen av dig själv, med ett uppfräschat utseende som inte skriker ”Jag har gjort en operation.” Att du känner dig finare än på många år. Det är essensen av subtil elegans för mogna kvinnor.

Uppnå naturliga resultat efter 55

För dig som har möjlighet till detta är extended deep plane facelift centralt. Det handlar om att återskapa läge och form på alla lager i ansiktet och på halsen. Dessutom handlar det om att förnya hudens friska egenskaper med stamceller, återbygga förlorad volym och samtidigt fixa detaljer som övre och nedre ögonlock eller ögonbryn för att se föryngrad och naturlig ut – en bättre version av dig själv.

Vi talade med faceliftexperten tillika grundaren till Caroviva Plastikkirurgi – Andreas Lindahl, MD & PhD – för att få hans expertis om hur mogna kvinnor kan uppnå naturliga, eleganta kirurgiska resultat för att se så unga ut som de känner sig, utan överdrivna operationer eller snitt som inte behövs.

”De kvinnor som accepterar åldrande och konsulterar en plastikkirurg för att se så bra ut som de känner sig är de lyckligaste patienterna,” säger Andreas. ”Kvinnor som vill se ut som 20 eller 30 är mer benägna att göra för mycket när de försöker vrida tillbaka klockan. Ju mer vi försöker helt vända åldrandet, desto mer ser vi ut som karikatyrer.”

Naturliga ansiktslyft

Ett ansiktslyft är en operation som kan se överdriven ut och leda till ett vindpinat eller stramt utseende. För att undvika detta, rekommenderar Dr. Lindahl att välja ett djupt ansiktslyft (deep plane facelift), som ”förbättrar, lyfter och stramar åt djupare strukturer och där hudöverskotten avlägsnas utan för mycket spänning.” Han rekommenderar ett djupt ansiktslyft eftersom ”tekniker som förlitar sig på en ytligare dragning för att lyfta huden är mer benägna att släta ut ansiktets subtila konturer, som att dra ett lakan stramt över en madrass.” Andreas menar att det är mycket bättre att acceptera lite kvarvarande åldersadekvat mjukhet i huden och se naturlig ut än att ha överdrivet strama, blanka, platta kinder.

För ett elegant ansiktslyftresultat behöver du vara tydlig med kirurgen att du vill ha ett naturligt utseende, att du inte försöker ändra hur ditt ansikte ser ut, utan snarare att du vill fräscha upp ditt utseende och återfå formen på din hals och dina kinder liksom din förmåga att utrycka dig med ansiktets kroppspråk.

”Ta med en bild på dig själv i yngre dagar,” säger Andreas. ”Det är ibland till hjälp att både du och kirurgen kan titta på bilden och se vilka egenskaper ditt ansikte hade så att de kan bevara dem.”

Naturliga läppar

Läpparna är ett område som ofta kan se överdrivet ut hos mogna kvinnor, särskilt om de enbart förlitar sig på fillers.

”För att undvika att se överdriven och onaturlig ut, börja med att acceptera begränsningarna som finns med alla behandlingar, säger Andreas. ”Rätt kombination av flera behandlingar ger ett mer naturligt resultat än att förlita sig på en enda metod.”

Röklinjer

De ”röklinjer” som syns när du pussar blir mer uttalade med åldern. Men innan du lockas till läppfillers, ska du veta att det finns bättre sätt att jämna ut dem.

”Fördjupade linjer kring tunna läppar kan driva kvinnor till att överfylla sina läppar till den grad att man blir distraherad när man pratar med dem,” sa Dr. Lindahl. ”De irriterande linjerna kan minskas av detta, men resultatet kan se tjockt, orörligt och gummiliknande ut.”

Istället för att bara förlita sig på fillers, rekommenderar Andreas nanofettbehandling för att återfå spänst och liv i huden igen. Det brukar vi kombinera med en hudslipning för dem med djupare rynkor. När man gör detta finns möjligheten till en mer smakfull volymsökning av läpparna med filler eller kroppseget fett.

Läpparnas åldrande

När kvinnor och mäns ansikte åldras, gör också deras läppar det, eftersom de krymper och blir tunnare med volymförlust. Avståndet mellan näsan och överläppen förlängs också med åldern, och för mycket filler förvärrar det och skapar en lång, stor läpp. Läppfiller kan definitivt återuppbygga förlorad mjukvävnad, men det är bara en av flera åtgärder som behövs för att återställa ett ungdomligt leende. Mogna kvinnor som enbart förlitar sig på filler riskerar att överfylla sina läppar och, enligt Andreas, se ”svullna ut snarare än ungdomliga när läpparna förlorar sina subtila detaljer.”

Lösningen på överläppens förlängning är ett läpplyft, en kirurgisk procedur som förkortar avståndet mellan näsans bas och toppen av överläppen, kallad filtrum, för att förbättra läpparnas utseende och skapa ett mer ungdomligt och föryngrat utseende. Ingreppet ökar mängden synlig rosa läpp, vilket gör munnen fylligare och mer definierad, och kan också bidra till att förbättra ansiktets balans och proportioner.

”Det kan se väldigt naturligt ut, och det är mycket effektivt,” säger Andreas. ”Det kortare avståndet låter mer av dina tänder synas när du ler eller har dina läppar bara lätt isär. Det skapar också ett ungdomligt utseende för patienten.” Under operationen gör kirurgen ett litet snitt i näsöppningen, tar bort en liten hudremsa och syr sedan ihop området, vilket lyfter läpparna. Det kan vara ett effektivt  och långsiktigt alternativ för de som vill förbättra läpparnas utseende utan behov av fillers eller andra temporära lösningar.

Hudens förutsättningar vid föryngring

När du åldras minskar elasticiteten i all din hud. Det betyder att huden blir sämre på att återta sin form när den deformeras eller sträcks. Din hud blir också lättare töjbar vilket kallas att hudens compliance ökar. “Dessa förändringar gör att ansiktet med åren blir allt mindre förlåtande vid fillerbehandling”, säger Dr. Lindahl. Den enda behandling som på ett rimligt och vetenskapligt sätt förbättrar elasticitet och compliance i huden är stamcellsbehandling eller nanofettbehandling av huden.

”Vid deep plane ansiktslyft och halslyft gör jag detta på de allra flesta patienter, men det är förstås en kostnadsfråga för patienten. Att återställa ansiktets anatomi känns ännu mer tillfredställande om huden får samma typ av föryngring.”

Deep plane facelift och halslyft är Rolls-Roycen

Kvinnor och män som söker bland olika kirurgiska och icke-kirurgiska alternativ anpassade till deras unika behov och önskemål behöver känna till att deep plane facelift och halslyft är Rolls-Roycen bland föryngrande ansiktsbehandlingar. Extended deep plane innebär att du samtidigt får harmoniserande behandlingar av olika detaljer i ansiktet som kan vara hudkvalitet, läppar, ögonlock, panna och ögonbryn med mera.

Expert på ansiktslyft

Även om inte alla behöver ett deep plane är det viktigt att få sin ansiktslyftning av en kirurg som är van vid deep plane. Då vet du att du får ett enklare ingrepp av rätt anledning. Med djupa ansiktslyft och halslyft som bevarar ansiktets konturer och mimik, kombinerat med strategiska läppförbättringar som bevarar leendets naturliga skönhet, ögonlocksplastiker och mycket mer är möjligheterna stora.

Det handlar om att förbättra, inte förändra, de drag som gör dig unik. Genom att göra så kan du kliva ut i världen som den bästa versionen av dig själv och förkroppsliga en subtil elegans som är tidlös, enligt Dr. Lindahl.

 

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Andreas Lindahl, Carovivakliniken Uppsala
Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl