Vem är den bästa plastikkirurgen i Sverige?

Andreas Lindahl, MD, PhD | Plastikkirurg, Uppsala

kvinna

kvinna

Plastikkirurgi är ett högspecialiserat område inom medicin som kräver både teknisk expertis och ett konstnärligt öga. I Sverige finns det många kirurger specialiserade på plastikkirurgi. Men när det gäller att välja rätt proffs för dig finns det flera faktorer att överväga, såsom deras kvalifikationer, deras erfarenhet inom området och deras inställning till patientvård, bland annat.

I denna artikel kommer vi att vägleda dig genom processen att upptäcka de bästa plastikkirurgerna i Sverige, så att du kan välja den kirurg som är rätt för dig.

Rätt plastikkirurg

När du börjar din sökning efter plastikkirurger i Sverige är det viktigt att samla så mycket information som möjligt för att kunna fatta ett informerat beslut. Ett första steg kan vara att söka på professionella föreningar, såsom Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi, ISAPS och ASPS, som tillhandahåller en lista över kvalificerade plastikkirurger i landet, samt onlinekataloger som realplasticsurgeon.eu.

En annan viktig faktor att överväga när du  kollar upp plastikkirurger är deras kvalifikationer och erfarenhet inom den specifika sorts behandling som du planerar att genomföra. Du kan verifiera en kirurgs meriter genom att titta på deras utbildningshistoria, utbildning, certifieringar de innehar och erfarenhet inom deras expertområde.

Patientomdömen är en annan värdefull informationskälla. Nuförtiden, tack vare den digitala utvecklingen, är det relativt enkelt att få tillgång till denna information genom sökmotorer, sociala nätverk eller till och med bloggar och onlineforum. Tidigare patienters omdömen, både positiva och negativa, samt illustrativa bilder av fall före och efter kirurgi kan ge dig en uppfattning om kirurgens meritlista och hjälpa dig att utvärdera deras färdigheter, de kliniska fallen de har utfört och hur de interagerar med sina patienter.

Boka en tid: träffa plastikkirurgen

Efter du läst på om olika kirurger rekommenderas att du går på en initial konsultation med de kirurger som verkade bäst lämpade för ditt fall innan du fattar ett beslut. Under denna första konsultation med kirurgen kommer du vanligtvis att gå igenom dina unika förutsättningar och dina mål med den kirurgi du önskar genomgå. Ta tillfället i akt att ställa alla dina frågor och lära känna kirurgens inställning och förstå om hen kan anpassa sig till dina mål och behov. Leta efter en kirurg som är tillgänglig, kommunikativ, empatisk, lyssnar på dina bekymmer och hjälper dig att fatta ett informerat beslut om din plastikoperation.

Det är också viktigt att väga in klinikens faciliteter och övriga personal där ingreppet kommer att äga rum. Ta reda på IVOs bedömning av kliniken eftersom de inspekterar kliniker för estetisk kirurgi i Sverige.  Uppfyller kliniken högsta säkerhets- och hygienstandard? Fundera över hur du blir bemött när du ringer och mailar till kliniken, och värdera tillgänglighet, läge och bokningsprocess för att se till att det fungerar med ditt eget schema och dina behov.

Bli informerad. Sedan är det ditt beslut.

Valet av rätt plastikkirurg för dig är ett personligt beslut som beror på dina individuella mål, behov och preferenser. Det kräver efterforskningar, självreflektion och övervägande av de olika faktorer som identifierats ovan så att du kan fatta ett informerat beslut och välja den plastikkirurg som uppfyller dina individuella behov, är i linje med dina mål och preferenser och som kommer att hjälpa dig att uppnå de önskade resultaten.

Före- och efter bild bröstförstoring

Carovivakliniken Plastikkirurgi är erkänd bland patienter och plastikkirurger för sina plastikkirurgiska behandlingar av högsta kvalitet, som utförs på ett säkert, individualiserat och personligt sätt, och för att uppnå naturliga resultat med hållbarhetstänk som uppfyller varje patients individuella förväntningar. Den utmärker sig, från första kontakten, för sitt etiska, omtänksamma och transparenta tillvägagångssätt gentemot patienter, och erbjuder tjänster från ett mycket erfaret team bestående av professionella läkare, sköterskor och ledare, dedikerade till patienternas välbefinnande, med hög teknisk och social kompetens, som erbjuder personligt rådgivning och strävar efter en behaglig och säker upplevelse under hela processen. På Caroviva Clinic möter patienterna en säker, trevlig och välkomnande miljö, med särskild uppmärksamhet på varje patients individuella behov. På kliniken som grundades 2019 efter lång erfarenhet inom branchen genomförs ingrepp och utbildningar med hög nöjdhetsnivå och positiva omdömen från kunder och plastikkirurger.

Före-efter-bild ansiktslyft och halslyft

Andreas Lindahl, grundare och ansikte utåt för Caroviva Plastikkirurgi, Specialistläkare i rekonstruktiv och estetisk plastikkirurgi, är främst inriktad på estetisk plastikkirurgi av ansiktet (deep plane facelift, ansiktslyft, halslyft, pannlyft, ögonlock, näsplastik), bröstkirurgi och kvinnlig genital kirurgi.

Ansiktslyft Carovivakliniken i Uppsala

Med den ökande efterfrågan på Dr. Lindahls ansiktslyft prioriterar han nu dessa i första hand. Han har valt ut alla professionella i teamet som han fullt ut litar på, för att kunna erbjuda en differentierad, personlig service på nivå med de bästa klinikerna i världen.

Teamet på Caroviva håller sig inte bara uppdaterade med aktuella trender utan erbjuder även lösningar som möter den moderna kvinnans behov, som är alltmer krävande, informerad och bekymrad över sitt utseende och välbefinnande.

Besök Carovivaklinikens webbplats och få mer information om de kirurgiska ingrepp du önskar genomgå. Vid tveksamhet har vi ett team av medicinska specialister redo att hjälpa dig.

Viktig notering:
Om denna artikel presenterar före- och efterbilder, vänligen betrakta dem endast som demonstrationsbilder och de kanske inte tjänar som referens för ditt specifika fall. Dessa bilder är endast för att visa möjliga resultat för ett eller flera kirurgiska ingrepp. De bilder vi använder är av patienter som har gett sitt samtycke till deras användning. Eventuella bilder representerar ingen garanti för resultat.

 

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl