Lipofilling (fettinjektion)

Ansiktsimplantat

Att förflytta fett och brosk från andra delar av kroppen till ansiktet för att återskapa eller forma tilltalande profiler och konturer tillhör vardagen på Carovivakliniken. Alla personer lämpar sig dock inte för den typen av åtgärder, och för dem spelar ansiktsimplantaten en viktig roll. I första hand använder vi då de bästa implantaten gjorda av silikon för att förbättra ansiktets utseende genom att skapa bättre balans och proportioner. Det finns fina implantat gjorda av Porex men dessa är mindre lämpliga för estetiska ingrepp eftersom patienter som behöver byta implantatet av någon anledning då utsätts för onödiga risker och kan få permanenta besvär av det.

Hakimplantat är den vanligaste typen av ansiktsimplantat, följt av kind- och käkimplantat.

Personer som inte är nöjda med de anatomiska dragen i sitt ansikte brukar veta att något specifikt drag inte passar in i resten av ansiktet. Ansiktet återspeglar inte deras självbild.

Vi åtgärdar alla tänkbara varianter av detta på Caroviva, vanligen med andra tekniker än implantat, men när hakan är underdimensionerad är implantat det överlägset bästa alternativet. Våra kirurger kan vanligtvis uppnå önskade resultat genom att använda patientens egna vävnader vilket då ser sundare och mer naturligt ut. Ett tydligt undantag är just hakan som ofta behöver ett implantat för att få rätt form och känsla.

Ansiktsimplantat i Uppsala

Implantat hjälper till att skapa bättre balans och proportioner i ansiktet.

Ansiktsimplantation är en vanlig och enkel dagkirurgisk behandling. Vanligen används generell anestesi (full narkos) under detta korta ingrepp. Ingreppen kan utföras inifrån munnen och lämnar då inga synliga yttre ärr alls. För hakimplantat är det vanligare att föra in implantatet via ett snitt i huden då detta ärr enkelt kan döljas och det tillvägagångssättet innebär mindre risker än via munnen.

Behandlingen kan utföras i kombination med andra ansiktsingrepp för att ytterligare förbättra eller förhöja det estetiska resultatet. Till exempel är det vanligt med hakimplantat i samband med näsplastik eller ansiktslyft (facelift).

Hakimplantat i sådana fall förbättrar dramatiskt ansiktets balans och resultaten av de övriga ingreppet. Generellt sett är resultaten med ansiktsimplantat omedelbara och mycket långvariga.

Alla människor är inte nöjda med de anatomiska dragen i sitt ansikte. De kan känna att deras ansikte inte återspeglar deras självbild. Eller så vill de ändra specifika drag för att göra sig själva mer attraktiva, känna sig tryggare och få bättre självkänsla:

Varför välja våra kirurger för ansiktsimplantat?

Kirurgerna på Caroviva är experter på ansiktskirurgi och känner sig mycket bekväma med att operera med ansiktsimplantat. Om du överväger att förbättra dina ansiktsdrag, kom till Caroviva för en konsultation. Under ditt besök kommer din kirurg att genomföra en ansiktsbedömning och ge dig en omfattande genomgång utifrån din frågeställning och rekommendera det ansiktsimplantat som bäst passar dina mål och behov.

 

Boka konsultation online här…

 

Vill du veta mer om ansiktsimplantat?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om hakimplantat, kindimplantat eller käkimplantat. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl