Doctor explaining and giving a consultation to a patient medical informations and diagnosis about

Så går det till

Är du redo för en fantastisk livsförändring?

Att genomgå en plastikkirurgisk operation, estetisk eller rekonstruktiv, är ett viktigt och ibland livsförändrande beslut. Tänk noggrant igenom vad det innebär för dig, vad ditt mål är och vilka frågor du vill ha svar på. Här följer några viktiga rekommendationer och råd.

Förberedelser

Läs på vår webbplats om det ingrepp du är intresserad av. Det finns också mycket information på Instagram på @drlindahl. Du kan via vår webb eller genom att ringa eller mejla oss boka en konsultationstid. Antingen kommer du till oss i Uppsala, eller så kan du göra en videokonsultation på distans. Det finns inget som helst bindande med att komma på en konsultation. Det är bra att konsultera andra kirurger och sedan välja den som du får bäst förtroende för och som du känner förstår dig bäst. En del som kommer på en konsultation på Carovivakliniken får rådet att vänta och lära sig mer. Oftast kommer de tillbaka när de hunnit bearbeta sina tankar och varit på några andra konsultationer för att jämföra.

Konsultationen

Under din konsultation går du och Dr. Lindahl igenom dina förutsättningar och din målbild och gör tillsammans upp en plan om vad som kan vara bästa alternativet för dig. Förbered dig gärna genom att skriva ner dina frågor. Detta är också ett bra tillfälle att lära dig mer om de behandlingar som Caroviva erbjuder som andra inte gör. Även om du kommer fram till att du inte vill operera dig vill vi att du ska ha stor nytta av din konsultation genom att du får svar på viktiga frågor och lär dig mer om vad en plastikoperation innebär för just dig.

Efter konsultationen

Efter konsultationen får du ett mejl med en sammanfattning och en offert som gäller för det vi planerat för just dig. Om du har fler frågor eller vill boka en operationstid är du alltid välkommen att ringa till oss och du kan också svara på mejlet med offerten du fått, så svarar vi på mejl. Du kan boka operationstid både på mejl och per telefon.

Inför operationen

För att säkra din operationstid betalar du en bokningsavgift på 20% av totalbeloppet omgående. Resterande del betalas senast tre veckor innan din operation. Om ditt operationsdatum är inom tre veckor betalar du hela beloppet direkt. Faktura skickas till dig via mejl eller brev om så önskas.

Du får en bekräftelse på din operationsbokning via mejl. Kallelse med all information och vilken tid du ska komma till oss på din operationsdag får du ca en vecka innan din operation. Läs även ”Inför din operation” här på webbplatsen för att vara väl förberedd. Självklart kan du när som helst kontakta oss med frågor både via telefon och mejl. Vi ser fram emot att hjälpa dig att känna dig trygg och väl förberedd.

Operationsdagen

Planera inte för något annat under din operationsdag. Det är viktigt att du kommer just den tid du är kallad eftersom vi vill förbereda dig och oss i lugn och ro. Vi möter dig i lobbyn och hjälper dig att checka in på ditt rum och komma i ordning där.

Du får ett eget rum och är alltså helt ostörd av andra. Du får träffa Dr. Lindahl innan din operation och ni går igenom er plan igen. Även narkosläkaren (om din operation sker i narkos) kommer att hälsa på dig på ditt rum så att du i lugn och ro får prata om detaljer kring sövningen. När allt är förberett för dig inne på operationssalen kommer vi in till dig och hämtar dig till operationen. Sov så gott!

Efter operationen

Du får åka hem samma dag som din operation. Du får inte köra bil på 24 timmar efter narkos. Det är bra om du har någon som hämtar dig. De får gärna sitta i vår lobby och fika men får inte vistas inne på operationsavdelningen.

När du vilat ut och vaknat ordentligt får du fika och vi pysslar om dig. Vi går igenom allt du behöver veta och svara på alla dina frågor. Du får också med dig skriftliga instruktioner och även de läkemedel som du behöver ta hemma efter operationen. I allmänhet tar det några timmar innan du känner dig redo att få åka hem.

Det första dygnet efter din operation har vi jourbevakning hela tiden i 24 timmar på inkommande mejl från dig. Att vi valt mejl beror på att du får bättre hjälp om du redan i första kontakten har möjlighet att skicka en bild som visar såret eller annat som du vill fråga om. Det finns inget farligt som kan hända dig men vi ringer upp dig direkt under första dygnet för att du ska känna dig trygg.

Efter alla ingrepp ingår två återbesök. När du går hem från din operation får du veta tiden för dessa. Om allt ser normalt ut återkommer du ca 6 månader efter din operation för att utvärdera resultatet. Du bokar själv din slutkontroll online via vår webb.

Givetvis är du när som helst välkommen att kontakta oss för frågor och vid minsta tveksamhet bokar vi in ett besök åt dig så att du får korrekt hjälp så snabbt som möjligt.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl