Dermapen Micro-needling Treatment In A Beauty Salon

Nanofett

Ny vetenskaplig forskning har visat att fettvävnaden är rik på multipotenta stamceller. Stamceller kan omvandlas till vilken annan celltyp som helst som finns i kroppen. Detta innebär att fettvävnaden kan betraktas som ett viktigt organ för kroppens regenerering och återhämtning och är alltså inte bara ett isolerande skikt eller en kalori-reserv för magra tider.

Bakgrund till stamcellsbehandling

Kirurger över hela världen har noterat att fettransplantation (lipofilling) till brösten eller i ansiktet ofta även förbättrar huden över behandlingsområdet. Kroniska skador läker bättre, till exempel strålbehandlad vävnad efter bröstcancer.  Huden i ansiktet ser yngre ut efter lipofilling avseende både pigmentering och struktur. Många kirurger beskriver detta som en möjlig stamcellseffekt, skapad av de stamceller som transplanterats tillsammans med fettcellerna.

Vad är nanofett?

De stora fettcellerna tas selektivt och mekaniskt bort från fettet som extraherats genom fettsugning, vilket lämnar endast de mycket mindre stamcellerna. Dessa implanteras sedan med hjälp av små nålar i det tunna skiktet under huden. Detta resulterar i en tydlig förbättring av hudens kvalitet i situationer med kroniska hudskador som orsakats av till exempel solen eller ärrbildning. Istället för att använda fettvävnaden som en källa till fettceller med målet att korrigera volymen på behandlingsområdet, innebär behandling med de regenerativa celler som finns i fettvävnaden en stor förbättring av hudkvaliteten.

Det finns tydliga indikationer på att sådana regenerativa behandlingar tidigt i livet från ca 30-årsåldern och sedan upprepat, signifikant kan minska åldrandets effekter på huden.

Behandling med nanofett

Nanofettransplantationen utförs på Carovivakliniken i lokalbedövning, antingen separat eller i narkos tillsammans med andra ingrepp. Ingreppet är enkelt att genomgå och förutom viss svullnad och blåmärken där fettet tas, är återhämtningen obetydlig och snabb. Det tar emellertid ett tag innan den slutliga effekten av en nanofettransplantation blir synlig. I de flesta fall tar det cirka sex till åtta månader innan resultaten blir märkbara. Detta är vanligt för regenerativa behandlingar av detta slag.

Nanofett och microneedling – den ultimata hudförbättringen

Dermapen är en utmärkt behandling för att minska fina linjer och rynkor, ärr, akneärr, förstorade porer och att förbättra hudens ton. Dermapen stimulerar även kollagenproduktionen i huden, vilket ger fastare hud, fyllighet och förbättrad hudstruktur. Pormaskar blir färre och mindre synliga. Din hudton kommer att bli jämnare och huden får mer lyster. Läs mer om Dermapen här.

Att implantera stamcellerna i nanofettet jämnt i hudens bindvävslager med Dermapen är den ultimata behandlingen för att förbättra och föryngra huden. På Carovivakliniken i Uppsala gör vi denna fantastiska hudbehandling i lokalbedövning separat eller i narkos tillsammans med andra ingrepp. Ingreppet är enkelt att genomgå och förutom viss svullnad och blåmärken där fettet tas, är återhämtningen obetydlig och snabb. Effekterna på huden blir tydliga redan efter några veckor, även om de implanterade stamcellerna fortsätter att ha återställande effekter upp till ett år efter behandlingen.

Är du intresserad av att bromsa åldrandet i din hud och få en friskare hud med mer lyster, hör av dig till Caroviva redan idag.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl