Fettsugning

Fettsugning

Body Contouring, liposkulptur eller fettsugning kan göras med många olika metoder. På Caroviva hjälper vi dig med den metod som bäst passar dina förutsättningar och din målbild. Oavsett metod är syftet att avlägsna lokala fettdepåer för att skapa en finare kroppsform.

Fettcellerna som tagits bort kommer inte tillbaka. Behåller du den vikt du hade före ingreppet så behåller du det fina resultatet.  Om du går upp i vikt efter fettsugning lagras överskottsfettet inte jämnt och ojämnheter uppstår. Fettsugning genomförs i narkos.

Se pris på fettsugning…

För vem passar fettsugning

Om du i stort sett har en hälsosam vikt, god kosthållning och tränar regelbundet men ändå har lokala fettdepåer som du har svårt att bli av med kan fettsugning vara ett bra alternativ för dig.

Om du i stort sett har en hälsosam vikt men önskar att alla dina ansträngningar faktiskt gav dig en mer skulpterad kropp och bättre fördelning av det friska naturliga kroppsfettet, så är fettsugning perfekt. Body contouring eller Liposkulptur är begrepp som innebär exakt planerad och utförd fettsugning och ibland även förflyttning av kroppsfettet till andra delar av kroppen.

Områden för fettsugning

Mage
Fettet på magen kan enkelt avlägsnas när hudkvaliteten är bra. Fettsugning av magen kombineras ofta med bukplastik.

Midja
Midjan kan fettsugas antingen framifrån eller bakifrån. Allra bäst är att fettsuga midjan från båda håll. Det ger också ett finare intryck av rumpan. Den som önskar lite mer form på rumpan kan använda fettet till det – en BBL helt enkelt.

Kärlekshandtag
Kärlekshandtag är lite mer uttalad fettdepå i midjan och blir alltid bäst om man behandlar den med fettsugning både framifrån och bakifrån.

Rygg
Fettsugning på ryggen är detsamma som fettsugning av valkar kring behå-banden. Eftersom huden är tjock på ryggen brukar den dra ihop sig väldigt fint. Man kan ytterligare förbättra det med Renuvion. Om det inte hjälper behövs en behåbandsplastik där även hud avlägsnas.

Bröstkorg (män)
Hos män med mycket fettvävnad i bröstpartiet eller med gynekomasti så kan vi antingen bara fettsuga eller även avlägsna körtelvävnad med små snitt. Detta är en patientgrupp som generellt blir extremt nöjda efter operationen.

Sidan om brösten
Vid utsidan av brösten har många lite extra fettkudde som kan göra att brösten ser breda ut. Att fettsuga här leder till konturering av brösten som då får finare och rundare form.

Venusberget
Fettdepåer över venusberget är mycket svåra att träna bort. Därför väljer många att fettsuga området för att kläder ska sitta bättre och för att känna sig finare i intima stunder.

Lår
Låren kan ha envisa fettdepåer även om man är vältränad. Vissa kvinnor har genetiskt fettkuddar på utsidan av låren som elakt kallas “ridbyxlår”. Dessa behandlas effektivt med fettsugning. Även insidan av låren är vanliga att fettsuga.

Knän
Insidan av knäna har en tendens att lagra fett framförallt hos kvinnor. Genom att fettsuga det området fås slankare ben med en finare övergång mellan lår och vader.

Vader
Vaderna kan effektivt kontureras med fettsugning så att hälsenan av vadmuskeln får visa sin riktiga form. Här drar huden effektivt ihop sig. Vid bensvullnadsbesvär minskar ofta besvären om fettmängden reduceras.

Överarmar
Överarmarna kan kontureras fint med fettsugning. I synnerhet finns på baksidan genetiska fettansamlingar som vi brukar reducera. Om huden är lös här kan man kombinera med Renuvion eller en överarmsplastik.

Hals
Om hudkvaliteten är bra fås väldigt stora förbättringar vid halsfettsugning som också är en liten del vid alla ansiktslyftningar och halslyftningar. Om man har mycket hud men inte är riktigt redo för en halslyftning rekommenderar vi att kombinera med Renuvion.

Före- och efterbilder på fettsugning

fettsugning mage

Före- och efterbild av fettsugning av magen utförd på Caroviva i Uppsala.

 

före efter bild fettsugning

Caroviva ligger bara 39 minuter med tåget från centrala Stockholm.

 

Före-efter-bild fettsugning hals

Före-efter-bild fettsugning hals på Carovivakliniken i Uppsala.

Se fler före- och efterbilder här…

Se pris på fettsugning…

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Vilket område vill du behandla i första hand?
  • Kommer detta att framhäva andra områden som kan vara störande för dig?
  • Är din hud tjock eller tunn, stark eller svag, spänstig och fjädrar tillbaka eller mer statisk och oelastisk?
  • Har du sträckmärken i huden?

Var läggs snitten?

Hos oss får du alltid det minsta antalet och de kortaste snitt som är tekniskt möjligt med hänsyn till dina förutsättningar och din målbild. För att minimera risken för ojämnheter i fettvävnaden behöver ett område fettsugas från flera vinklar därför görs ett antal 3 mm långa snitt kring behandlingsområdet. Ärren efter fettsugning är oftast obetydliga.

Fler möjligheter till förbättring

Liposculptur eller Body Contouring är begrepp som innebär exakt planerad och utförd fettsugning och även förflyttning av kroppsfettet till andra delar av kroppen, t.ex. genom att fettsuga midjan och transplantera fettet till rumpan (BBL) för att på så sätt forma kroppen. Fler än ett område kan fettsugas under samma operation.

På Caroviva kompletterar vi bukplastiker med fettsugning för att resultatet ska bli så perfekt som möjligt.

High Definition Liposuction (HD Fettsugning)

Begreppet används vid fettsugning av magen då de djupare fettlagren tunnas och jämnas ut och fettet skulpteras ytterligare så att din underliggande anatomi och muskulatur syns bättre. HD Fettsugning passar dig som vill ha en atletisk look.

Vi erbjuder även icke-kirurgiska behandlingar för fettborttagning och hudåtstramning.

Varför ska jag välja Caroviva?

Fettsugning handlar inte om att välja ett visst varumärke på fettsug eller en viss teknologi. Precis som de flesta ingrepp är det kirurgens erfarenhet, den estetiska blicken, handlaget och utbildningen som är det viktigaste. Dr. Lindahl, är en internationellt anlitad expert inom plastikkirurgi. Han är ledamot i en global expertgrupp och han föreläser internationellt. Han håller regelbundet utbildningar på Caroviva för andra plastikkirurger som vill lära sig att utföra bättre och mer avancerad plastikkirurgi.

Se pris på fettsugning…

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108. Carovivakliniken ligger bara 39 minuter med tåget från centrala Stockholm.

Vad säger patienterna efter fettsugning?

”Jag hade länge haft envisa fettdepåer (försvinner inte vid viktnedgång) runt mina knän, särskilt på insidan. Det gjorde att jag såg kobent ut. Jag älskar kjolar och klänningar, men kände mig inte särskilt bekväm i några kortare än knälängd.
Jag bokade in konsultation på Carovivakliniken och Dr Lindahl gick igenom förutsättningarna för mig och vad jag kunde förvänta mig för resultat. Jag var inte intresserad av hel lårplastik utan bara fettsugning.
Resultatet av operationen blev så bra, och mina ben har fått så mycket finare form.
Stort tack för fantastiskt resultat och ert trevliga bemötande!”

Information about liposuction in English here… 

 

 

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl