halslyft

Halslyft

Ett halslyft föryngrar och skapar fin form på halsen genom att strama upp och jämna ut hudens utseende, åldrade hud som förlorat spänst sträcks, fettdepåer och överskottshud avlägsnas och halsmuskeln rekonstrueras i medellinjen vilket skapar grunden för en fin halsvinkel. Halslyft utförs i narkos. På Caroviva i Uppsala är vi experter på alla tekniker och metoder för ansiktslyft (facelift) och halslyft inklusive Deep Plane.

För vem passar ett halslyft?

Ålder, massiv viktnedgång och genetik påverkar halsens utseende. Om du besväras av kalkonhals och tycker att huden under hakan förlorat spänst med åldern och vill bli av med överskotthud, ha en mer definierad käklinje och få en bättre halsvinkel, kan en halsplastik vara ett bra alternativ för dig.

Halslyft före-efter-bild

Före och efter-bild short scar facelift och halslyft.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Vill du åtgärda fettdepåer, överskottshud, käklinjen, fylla ut insjunken vävnad, sträcka ospänstig hud, göra hudförbättrande behandling?
  • Vill du åtgärda fler saker i ansiktsregionen för att förbättra helhetsintrycket?
  • Hur känner du kring ärr?

Under konsultationen görs undersökning, mätningar och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Var läggs snitten?

Hos oss får du alltid det kortaste snitt som är tekniskt möjligt med hänsyn till just dina unika förutsättningar och målbild. Snitten läggs bakom öronen och i hårfästet bakom öronen. Genom att lägga till snitt framför nedre hälften av örat får man också ett lyft av käklinjen. När halsmuskeln behöver åtgärdas för att få bättre stadga under hakan eller för att komma åt fettdepåerna under muskeln krävs en halsmuskelplastik via ett 3–4 cm snitt under hakan. Fettsugning ingår alltid vid halslyft och då görs ett stickhål under hakan vilket ger ett obetydligt ärr. Oavsett vilken snittföring som krävs för dig är ärren ofta svåra att upptäcka.

Vad händer under konsultationen för halslyft?

Under en konsultation för halslyft avsätter vi alltid gott om tid så att du och din plastikkirurg har möjlighet att gå igenom all nödvändig information. På Carovivakliniken är vi mycket angelägna om att du ska få det resultat du önskar. Vi anser att en väl informerad och kunnig patient är mest nöjd i det långa loppet.

Innan du kommer till kliniken kommer du att få ett digitalt hälsoformulär via mejl, där du fyller i dina hälsouppgifter. Din säkerhet är vår högsta prioritet. När du kommer till kliniken blir du hämtad av din plastikkirurg som kommer att ha läst din hälsodeklaration och gå igenom eventuella frågetecken med dig så att vi som ansvarar för din vård vet allt som är viktigt om dina eventuella mediciner, sjukdomar, allergier och tidigare operationer.

Därefter kommer vi att prata med dig om dina önskemål och förväntningar, samt anledningen till att du önskar ett halslyft. Vi är angelägna om att ditt önskemål om operation ska vara genomtänkt. Nästa steg är att du blir undersökt. Du kommer att bli fotograferad och ni kommer att gå igenom dina förutsättningar utifrån dina bilder och förklara lite närmare om och hur du lämpar dig för ett halslyft. Du kommer att få noggrann information om vilket resultat du kan förvänta dig.

Kirurgen kommer också att visa dig många före/efter-bilder av andra patienter som har opererats med ett halslyft. Kom ihåg att alla har olika utgångspunkter och hudkvalitet, så att du inte kan förvänta dig exakt samma resultat. Detta kommer kirurgen att förklara för dig och visa vad du kan förvänta dig.

När du och kirurgen har kommit överens om typ av operation kommer ni att gå noggrant igenom hur själva operationen utförs, var ärren placeras, hur länge du behöver ha bandage och stygn osv. Du kommer också att få noggrann information om risker och möjliga nackdelar med ingreppet, och hur läkningsprocessen kommer att vara för dig, när du kan börja jobba, när du kan träna osv.

Du kommer att få gott om tid att ställa frågor under vägen. Många av de vanligaste frågorna kommer vi att gå igenom under konsultationen, men det är viktigt för oss att du får svar på allt du undrar över. Om du vill boka tid för operation kommer detta att vara möjligt direkt efter konsultationen, men om du är det minsta tveksam kan det vara klokt att tänka igenom den information du har fått innan du bestämmer dig. Vissa patienter kommer också tillbaka för ett nytt samtal efter att de har tänkt några veckor.

Fler möjligheter till förbättring

Estetiskt är det ofta bäst att göra en helhetsföryngring av hals och ansikte, för om man påverkar det ena området påverkas i viss mån även de andra. Det är gynnsamt att kombinera halslyft med t.ex. facelift, pannlyft och ögonlocksplastik. Halslyft kan med fördel även kombineras med hudförbättrande behandlingar som peeling och nanofett.

Efter ett halslyft

Återhämtningen efter ett Halslyft innebär vanligtvis viss blånad och svullnad på halsen som avtar och försvinner gradvis under de första veckorna. Varje läkningsprocess är unik. Generellt sett kan du återvända till arbetet cirka 3 veckor efter operationen. Eftersom du inte kan dölja ditt ansikte och hals med kläder och på så sätt förhindra att omgivningen under läkningsperioden ser att du genomgått ett ingrepp är det viktigt att du tänker igenom hur du på bästa sätt kan ta hand om dig och ordna din vardag för att få optimal återhämtning. Ett Halslyft är inte fysiskt speciellt jobbigt, men det kan vara psykiskt påfrestande under de första veckorna innan blånad och svullnad försvunnit.

Varför ska du välja Dr. Lindahl?

Dr. Lindahl tillhör de främsta inom ansiktslyft– och halslyft-kirurgin. Han är en av få plastikkirurger som har banat väg för Deep Plane-metoden i Sverige och han föreläser regelbundet runt om i världen om sina olika plastikkirurgiska tekniker. Genom att kombinera olika tekniker skräddarsyr Dr. Lindahl ditt halslyft utifrån dina unika behov.

Utmärkande för Dr Lindahls facelift-teknik är också den riktning som ansiktet halsen lyfts i. Ett traditionellt ansikts- eller halslyft stramar åt horisontellt eller mot öronen och ge ett översträckt utseende. Genom att lyfta vävnade mer vertikalt skapas en jämnare, mer naturlig framtoning. Principen innebär att all vävnad återförs till den plats där den satt tidigare, vilket ger ett naturligt utseende.

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer om halslyft eller ansiktslyft?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108. Carovivakliniken i Uppsala är centralt belägen i en lugn och vacker miljö med utsikt över slottsparken. Från operationssalen syns Uppsala slott, liksom Vasaborgen och Universitetet. Bor du i Stockholm? Från Stockholms Central tar det bara 39 minuter med pendeln till Uppsala.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl