partial view of young woman in bra doing breast self-examination isolated on white

Bröstlyft

På Caroviva är vi experter på all form av bröstkirurgi.

Ett bröstlyft, eller en mastopexi, återför brösten uppåt och återställer bröstformen utan att någon volym tillförs samtidigt som hudöverskott avlägsnas och vårtgården återförs till mitten av bröstet. Det finns olika snittföringar vid bröstlyft. Den metod som passar dig bäst väljs mycket noggrant ut, utifrån dina förutsättningar, målbild och dina behov.

Resultatet syns direkt efter operationen och förbättras stadigt tills en fullständig läkning efter sex månader är uppnådd. Bröstlyft genomförs i narkos.

Se pris på bröstlyft…

För vem passar ett bröstlyft?

Graviditet, amning, snabb viktnedgång och viktpendling är några av skälen till att genomgå ett bröstlyft. Den naturliga åldrandeprocessen förändrar hudens spänst, bröstens utseende, volym och placering. Har du har ryggbesvär, begränsade möjligheter till aktiviteter eller svårt att få kläder att passa på grund av din byst, då kan ett bröstlyft vara lösningen för dig.

Före- och efterbilder bröstlyft

Bröstlyft asymmetri

Kvinnan på bilden är 58 år och besväras av olikstora bröst som är tunge och pendlande. Hon kom till Caroviva och fick en kombinerad operation med bröstlyft på båda brösten och bröstförminskning av det högra bröstet. Båda bröstvecken förflyttades uppåt och till samma höjd tack vare en internal bra-teknik som Dr. Lindahl lär ut till andra plastikkirurger. Hon är supernöjd med resultatet och planerar nu att genomgå en föryngrande ansiktsoperation på Caroviva till följd av detta. 170 cm, 77 kg, 77/85, Bredd 14. Implantat: Inga.
Foto: © Caroviva. Publiceras med klientens godkännande.

 

Bröstlyft med Internal Bra och bröstimplantat

Bröstlyft, bröstförstoring med bröstimplantat och internal bra.
Foto: © Caroviva. Publiceras med klientens godkännande.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Föredrar du bröst som är runda och fylliga upptill eller droppformade?
  • Gillar du mjuka eller fasta bröst?
  • Hur tänker du kring ärr?
  • Vill du ändra formen, storleken, sidoskillnader, vårtgården, bröstvårtorna?

Under konsultationen görs undersökning, mätningar av dina bröstmått och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Var läggs snitten?

Hos oss får du alltid det kortaste snitt som är tekniskt möjligt med hänsyn till dina förutsättningar. Periareolära snitt läggs i en cirkel runt vårtgården. Ankarsnitt läggs i en cirkel runt vårtgården, ett streck från vårtgården ned till bröstvecket och ett streck längs med bröstvecket. Lollipopsnitt läggs i en cirkel runt vårtgården och ett streck ned till bröstvecket. Hur långt ärret i bröstvecket blir står i relation till hur mycket överskottshud som finns. En annan faktor som styr längden på ärret är hur långt uppåt din vårtgård behöver förflyttas. Under konsultationen får du veta vilka snitt som är de mest optimala för dig.

Fler möjligheter till förbättring

Vid ett bröstlyft kan storleken på vårtgårdarna minskas och bröstvårtorna kan förkortas. Fettsugning av sidorna vid brösten kan ytterligare bidra till formförbättring. Den viktigaste åtgärden för formförbättring och hållbart resultat är Internal Bra. Det är som en behå på insidan, som håller vävnaden runt brösten på plats inuti kroppen och förhindrar att bröstvecken dras nedåt. Internal Bra görs med en speciell suturteknink eller med Tigr Matrix nät, beroende på just dina behov. Om du vill ha mer fyllighet upptill går det också att kombinera ett bröstlyft med bröstimplantat.

Efter ett bröstlyft

Det är viktigt att du planerar så att du kan vara ledig från alla fysiskt ansträngande aktiviteter och avstå all form av fysisk träning i sex veckor efter ditt bröstlyft. Om du har ett arbete som inte är fysiskt ansträngande kan du återgå till arbetet efter ca en vecka. Du får promenera dagen efter din operation. Du får inte bada badkar, i pool, i havet eller i sjön förrän en vecka efter att alla sår läkt helt. Vi rekommenderar att du har utprovad läkningsbehå på dig dygnet runt i två månader.

Varför ska du välja Caroviva för ditt bröstlyft?

Dr. Lindahl har genomfört flera tusen bröstlyft och har massor av nöjda kunder i Stockholm och Uppsala efter bröstlyft både med och utan samtidig bröstförstoring med implantat. Han erbjuder en omfattande palett av tekniker för bröstlyft, samt olika snittalternativ och alla tillgängliga bröstimplantattyper på marknaden. Genom att driva fram utvecklingen av olika tekniker för interna stödstrukturer, vilket ger mer långvariga resultat för bröstlyft, har han etablerat sig som en eftertraktad expert inom avancerad bröstkirurgi både i Stockholm/Uppsala, Sverige och internationellt. Som medlem i en global expertgrupp sätter han plastikkirurgin i Uppsala på kartan och delar med sig av sin kunskap genom internationella föreläsningar om bröstlyft.

På Carovivakliniken i Uppsala arrangeras regelbundet utbildningar för andra plastikkirurger som strävar efter att förbättra och förkovra sig inom avancerade tekniker för bröstlyft. Plastikkirurgerna som deltar kommer från olika delar av världen för att dra nytta av Dr. Lindahls efterfrågade expertis. Han har också flera pågående samarbeten med företag som tillverkar bröstimplantat och andra plastikkirurgiska produkter, vilket bidrar till att förbättra och förenkla ingrepp för bröstlyft.

 

Se pris på bröstlyft…

En unik aspekt hos Dr. Lindahl i Uppsala är hans förmåga att skräddarsy bröstlyft för varje individ, oavsett om det är kvinnor som har haft bröstimplantat under lång tid, olika typer av implantat eller som genomgår bröstlyft för första gången. Bröstlyften på Carovivakliniken i Uppsala anpassas och kombineras med bröstförminskningar och med bröstimplantat. Oavsett om du väljer att genomföra bröstlyft med bröstimplantat eller med eget fett kan du vara säker på att du är i trygga händer på Caroviva. Dr. Lindahl har otaliga patienter i Uppsala, Stockholm, och från övriga Sverige som vittnar om hans skicklighet och professionalism.

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer om bröstlyft?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om bröstlyft. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl