Intimkirurgi (labiaplastik)

Intimkirurgi (labiaplastik)

På Caroviva i Uppsala gör vi inga former av religiös kirurgi.

Intimkirurgi eller labiaplastik syftar till att ändra form och storlek på dina inre och yttre blygdläppar, venusberg, minska klitoris-kappan, förbättra asymmetri eller rekonstruera dina blygdläppar från annan vävnad. Detta görs genom att fettransplantera eller ta bort fett och hudöverskott.

För vem passar intimkirurgi?

Anledningen till att genomgå intimkirurgi kan vara både estetisk och funktionell. Om du störs av utseendet på dina blygdläppar eller upplever obehag när du bär åtsittande kläder, utför aktiviteter eller är intim, kan labiaplastik vara ett bra alternativ för dig.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Är dina behov funktionella, estetiska eller båda?
  • Hur tänker du kring ärr?
  • Hur är huden över venusberget, spänstig eller oelastisk?
  • Har du sträckmärken i huden någonstans på kroppen?

 

Under konsultationen görs undersökning, mätningar och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Var läggs snitten?

Hos oss får du alltid det kortaste snitt som är tekniskt möjligt med hänsyn till dina unika förutsättningar och målbild. Vid inre blygdläppsplastik läggs snittet längs den nya randen av blygdläppen. Ärren syns sällan eftersom slemhinnor läker fint. Under läkningen sker viss ytterligare förkortning längs snittlinjerna. Yttre blygdläppsplastik görs med en kombination av fettsugning och hudåtstramning. Ett snitt läggs antingen längs insidan mot slidans mynning eller i hudvecket på utsidan av blygdläppen för att ärret skall vara svårt att upptäcka. Vid plastik av venusberget används oftast fettsugning vilket då ger obetydliga ärr. Om venusberget behöver lyftas läggs ett snitt i övre delen av behåringen som döljs av underkläderna.

Efter intimkirurgi

Du får promenera dagen efter din operation. Första månaden ska du undvika löpning, styrketräning av överkroppen och andra ansträngande aktiviteter. Det ökar svullnaden och kan också leda till blödningar. Svettning och skav mot dina sår kan också störa sårläkningen och därmed påverka dina ärr negativt. Avvakta med sexuella aktiviteter tills du känner dig redo för det. Du kan återgå till ditt arbete efter ungefär en vecka. Du får inte bada badkar, i pool, i havet eller i sjön förrän en vecka efter att alla sår läkt helt.

Varför ska du välja Caroviva?

Precis som de flesta ingrepp är det kirurgens erfarenhet, den estetiska blicken, handlaget och utbildningen som är det viktigaste. Dr. Lindahl, är en internationellt anlitad expert inom plastikkirurgi. Han är ledamot i en global expertgrupp och han föreläser internationellt. Han håller regelbundet utbildningar på Caroviva för andra plastikkirurger som vill lära sig att utföra bättre och mer avancerad plastikkirurgi.

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer om intimkirurgi?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Carovivakliniken i Uppsala är centralt belägen i en lugn och vacker miljö med utsikt över slottsparken. Från operationssalen syns Uppsala slott, liksom Vasaborgen och Universitetet.

Våra patienter från Stockholm

Bor du i Stockholm? Från Stockholms Central tar det bara 39 minuter med pendeln till Uppsala.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl