Woman during the facial massage at the beaty salon

Lymfmassage

 

Lymfsystemet efter plastikkirurgi

Lymfsystemet är en viktig del av vårt immunförsvar och ansvarar för att eliminera överskottsvätska, inflammationsämnen, bakterier, virus och slaggprodukter från kroppen. Om lymfsystemet fungerar långsamt kan det leda till smärta, vätskeansamling, övervikt, stram bindväv samt märkliga veck och gropar i huden.

Lymfmassage

Lymfmassage är en manuell behandling, dvs den görs med händerna och kan vara effektiv vid övervikt, vätskeretention, svullnad, stram bindväv och smärta som kan härledas till lymfsystemets tröghet. Den är också nyttig efter brännskador samt före och efter operationer.

Den här milda formen av lymfmassage kan vara fördelaktig även vid andra tillstånd som fibromyalgi, kronisk trötthet och kan förbättrar mental hälsa.

LPG

LPG från företaget Endermologie är en maskin som ger djupare och mer effektiv lymfmassage än den som kan göras med händerna.

LPG står för Louis Paul Guitay, som är mannen som i mitten av 1980-talet utvecklade LPG-apparaten. I slutet av 1970-talet råkade Louis ut för en bilolycka som medförde att han fick svåra brännskador. För att mjuka upp ärrvävnaden gick han till flera massageterapeuter. Massagen som gjordes med terapeuternas händer gav blandat resultat och tog alldeles för lång tid. Louis Paul Guitay uppfann därför en maskin som ersatte den manuella massagen. Detta medicinska genombrott ledde till en patenterad teknik med motoriserade rullar och en vakuumsug som masserar huden. I praktiken är detta som att massageterapeuten fått två kavlar med en motor som driver dem.

LPG är alltså en bra men enkel och gammal metod för lymf- och bindvävsmassage.

Modern lymf- och bindvävsmassage på Carovivakliniken

På Caroviva följer vi utvecklingen och går ett steg längre när det gäller lymf- och bindvävsmassage eftersom vi anser den som så viktig efter plastikkirurgiska operationer. Vi använder den senaste teknologin från VenusTreatments™ för att ge dig den mest optimala lymf- och bindvävsmassage som finns.

VenusTreatments™ lymf- och bindvävsmassage

Detta är den senaste teknologin för lymf- och bindvävsmassage. Den ger tydligt bättre resultat än LPG och används alltså istället för LPG. Den är både mer effektiv och mer skonsam att genomgå.

VenusTreatments™ ”LPG”-behandling

Carovivaklinikens ”LPG-behandling” bygger på två samtidigt verkande teknologier:

  • MP2-Applikator, som:

-Levererar Multi-Polär Radiofrekvens och Pulserande Elektromagnetiskt Fält (PEMF) med VariPulse™-teknologi

-Stramar åt huden och minskar omkretsen, kompletterar fettsänkande behandlingar och kroppsformning.

-Minskar celluliter för smidigare, fastare utseende på skinkor och lår

-Dubbel multi-polär elektrodkrona och en unik matris av elektroder möjliggör snabb och effektiv behandling av stora områden

-Levererar betydande djupverkan på upp till 4,5 cm för utmärkta resultat

  • VARIPULSE™ Teknologi, som:

-Har justerbart pulserande sug integrerat i (MP)2-applikatorn för att underlätta djup verkan på vävnad

-Förbättrar penetrationen och effekterna av RF-energi genom att förbättra kontaktytan mellan elektroder och vävnad

-Ökar blodcirkulationen och förbättrar lymfatisk dränering

-Möjliggör för operatören att snabbt nå och bibehålla terapeutiskt effektiv temperatur samtidigt som patientkomforten upprätthålls

Vem har nytta av VenusTreatments™ ”LPG”-behandling?

Alla som genomgått fettsugning eller kroppskonturerande plastikkirurgi (Body Contouring) som bukplastik, kroppslyft, armplastik eller lårplastik får bättre resultat av sin kirurgi om de efteråt genomgår VenusTreatments™-behandlingar eftersom det påskyndar tillfrisknandet av vävnaden och resulterar i jämnare läkning av vävnaden.

Dessutom kan lymfmassage hjälpa vid ärrbildningar, även sådana som inte är resultatet av operationer, brännskador eller sår. Genom att främja lymfflödet kan man minska smärta och förbättra kroppens utseende.

Hur kan du underlätta för ditt lymfsystem?

Det är viktigt att uppmärksamma lymfsystemets betydelse och de behandlingsalternativ som finns eftersom det innebär en bättre läkning och bättre resultat.

Djup lymf- och bindvävsmassage ökar blodcirkulationen i kroppen. Massagen sätter även igång lymfcirkulationen vilket medför att slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska lättare kan föras ut ur kroppen. Detta medför i sin tur att svullnader i kroppen minskar och kroppen får ny energi. Behandlingen stimulerar kollagen- och elastinproduktionen i huden och ger en uppstramande effekt vilket kan ses som förebyggande för celluliter. För att effekten inte ska vara kortvarig krävs kompressionsplagg under tiden mellan behandlingarna.

Kompressionsplagg hjälper ditt lymfsystem

Det är mycket viktigt att använda kompressionsplagg för att hjälpa lymfsystemet, se dock till att dessa inte stör sårläkningen, ibland måste du vänta tills såren läkt innan du kan använda ditt kompressionplagg.

Vattenträning, simning, gördlar och kompressionsstrumpor stimulerar lymfflödet. Att minska intaget av snabba kolhydrater och öka protein- och fetthalt i kosten kan hjälpa kroppen att bättre hantera överskottsvätska.

Fördelar med djup bindvävsmassage på Carovivakliniken

Bindvävsmassage innebär behandling av bindväven som finns i hela kroppen och vars uppgift är att hålla samman och ge stöd till kroppens organ och vävnader. Bindvävsmassage innebär att blodtillförseln och cirkulationen förbättras. Det gör det lättare för kroppen att föra ut slaggprodukter, men också att syresätta kroppens olika organ.

Hur ofta ska man genomgå bindvävsmassage?

Massage av bindväv och lymfsystemet genom genom djup bindvävsmassage med VARIPULSE™ TEKNOLOGI och MP)2 APPLIKATOR kan göras två gånger i veckan eller mer sällan än så, beroende på behov.

Efter stora operationer och fettsugningar rekommenderar vi som minimum en kur på 5 veckor med behandling 2 gånger i veckan. Prata med din läkare för att ta reda på hur ofta du borde genomgå behandlingen.

Vill du boka en modern djup bindvävsmassage för att få känna skillnaden? Tveka inte att höra av dig till oss på 018-4108108 för frågor och tidsbokning.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl