Ögonbrynslyft Caroviva

Ögonbrynslyft

Det är ingen hemlighet att din hud tappar elasticitet och fuktighet med åldern, vilket leder till rynkor, veck och slapphet. Den viktigaste följden av detta för en plastikkirurg är att huden blir mer eftergivlig. Den töjer sig helt enkelt lättare och fjädrar inte tillbaka som tidigare. Det leder till hudöverskott och till att olika områden hamnar längre ned än de ursprungligen satt.

Dessa förändringar påverkar hela din kropp, inklusive huden i pannan. Även om topikala krämer är en bra förebyggande åtgärd kan de inte krympa huden på något varaktigt eller tydligt sätt. I stället krävs kirurgiska lösningar som möjliggör att lyfta, jämna ut, positionera åldrad hud samtidigt som överskott efter töjningen avlägsnas.

För att kunna göra sådana åtgärder för ögonbrynen och pannan krävs någon form av angreppspunkt ovanför dessa områden. Denna grupp av operationer kallas gemensamt för antingen pannlyft eller för ögonbrynslyft som är samma sak.

Dessa behandlingar är avsedda att återställa höjden på ögonbrynen så att ögonen ser vaknare och piggare ut. De är också avsedda att jämna ut bekymmersrynkor och argrynkor och ge huden en mer ungdomligslätare framtoning. På Carovivakliniken i Uppsala träffar vi dagligen patienter som vill få bort pannrynkor och se piggare ut i pannan och kring ögonen.

Våra specialister i plastikkirurgi har många års erfarenhet, och vi är stolta över kvaliteten på vår kundvård. Tyvärr får vi ofta in patienter som av okunskap gjort ögonlocksplastik istället för pannlyft. Dessa ingrepp samverkar intimt och det måste alltid utvärderas om det ena eller det andra är mest gynnsamt. Ofta är det viktigt att utföra pannlyft och ögonlocksplastik samtidigt.

 

Vad är ett ögonbrynslift?

Ögonbrynslift, även kallat pannlyft, är en kirurgisk behandling som utförs för att skapa en yngre, mer uppfriskad framtoning ovanför ögonen genom att behandla slapp hud i pannan. Förutom att ta bort överskottshud, omplaceras de underliggande musklerna och vävnaderna. Genom att strama upp pannan lyfter behandlingen samtidigt lågt sittande hängande eller sluttande ögonbryn. När brynen hamnar lägre än tidigare syns det ofta först som om personen fått mer hud på övre ögonlocken. Så är det inte.

 

Fördelar med ögonbrynslift

Oavsett hur väl du tar hand om din hud eller hur bra gener du har kommer huden att bli mer eftergivlig med tiden och mindre elastisk. Pannan är ett av de första ställen där fina linjer och rynkor uppstår till följd av åldringsprocessen. Detta beror på att det finns mycket muskelrörelser i pannan som påskyndar veckning av huden. Det är ett viktigt område för uttryck av känslor, och repetitiva rörelser leder till rynkor. Lyckligtvis kan pannlyftkirurgi erbjuda föryngring och återskapa din panna. Fördelar som finns är:

  • Ökad självkänsla med en mer pigg och fräsch framtoning
  • Långsiktigt hållbara resultat, i genomsnitt 5-10 år
  • Kan kombineras med andra behandlingar
  • Förstärker den positiva effekten av övre ögonlocksplastiker

“Jag blev rekommenderad att gå till honom, och besökte därför hans kontor för en konsultation. Han var mycket professionell och omtänksam. Han tog upp alla mina farhågor. Jag har alltid varit mycket rädd för att opereras, och jag bestämde mig slutligen för att träffa Dr. Lindahl eftersom en god vän rekommenderade honom till mig. Jag kände mig mycket välkommen och omhändertagen. Jag hade en sjuksköterska på hemorten som Dr. Lindahl rekommenderade till mig, som var mycket professionell efter min operation.” – Riktig patient

För vem är ögonbrynslyft / pannlyft lämpligt?

Faktorer som talar för att du är en utmärkt kandidat för ögonbrynslyft / pannlyft är i första hand tyngdkänsla över ögonen, trött blick, att ögonen syns mindre eller ser mindre ut och att du har rynkor och veck i pannan och mellan ögonbrynen. Veckig panna och tunga ögonbryn får dig att se äldre ut än du är. På personer under 40 års ålder kan ofta Botox ge en slät panna utan att ögonbrynen sjunker. Efter 40 års ålder måste Botox-doseringen minskas för de allra flesta och en föryngring av pannan och ögonbrynen kräver då plastikkirurgi.

Fördelen med sådan kirurgi är att resultaten är långsiktigt hållbara.

Om du är osäker på om ögonbrynslyft är rätt för dig så är du välkommen att ringa vårt Uppsalakontor på Carovivakliniken för att boka en konsultation med vårt team. Våra erfarna specialistläkare i plastikkirurgi kan råda dig om vilken behandling som hjälper dig att nå dina mål på ett säkert sätt.

 

Typer av pannlyft / ögonbrynslyft

Det finns fyra huvudsakliga typer av ögonbrynkirurgi. Dessa är endoskopisk, temporal, bicoronär och lokal.

Metoden med endoskop (titthålskirurgi) har blivit alltmer populär de senaste åren eftersom den är mindre invasiv men uppnår samma resultat som äldre tekniker. Denna teknik kännetecknas av en serie små snitt (ca 2 cm i längd) precis bakom hårfästet. En kamera och tunna instrument används för att omplacera muskler och lyfta underliggande pannvävnad.

Den andra metoden kallas temporalt ögonbrynslyft. Denna metod använder något längre snitt (ca 4 cm) precis bakom hårfästet. Kirurgen lyfter och omplacerar vävnaderna i det yttre ögonbrynsområdet. Det utförs ofta i kombination med ögonlockskirurgi.

En gång i tiden var den bicoronära tekniken vanligast. Den klassiska metoden används inte särskilt ofta längre eftersom moderna estetiska kirurger alltid är bekväma med titthålskirurgi och detta är säkrare för patienten och ger betydligt mindre ärrbildning.

 

Val av kirurg

När du väljer estetisk plastikkirurg för ditt pannlyft / ögonbrynslyft är det viktigt att välja en specialist i plastikkirurgi. Kontrollera med Socialstyrelsen. Rätt utbildning och träning är avgörande, liksom omfattande kunskap och erfarenhet av ögonbrynslyft. I Sverige är det vanligt att tex ögonläkare gör ögonlocksplastiker. Det är olämpligt eftersom de inte har någon träning i pannlyft eller erfarenhet av att operera i övriga ansiktet. Slutligen, och lika viktigt, är att se till att du väljer en kirurg som du känner dig bekväm med.

 

Boka konsultation online här…

 

Vill du veta mer om pannlyft / ögonbrynslyft?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om pannlyft / ögonbrynslyft. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

 

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl