Näsplastik / näsoperation Caroviva i Uppsala

Näsplastik (näsoperation)

En näsplastik eller rhinoplasty, kan ändra form, storlek och utseende på näsan. Vid en näsplastik kan även näsans funktion förbättras för att du ska kunna andas bättre. En näsplastik kan åtgärda en mängd olika saker som är både funktionella och estetiska, däribland:

 • Harmonisera storleken
 • Knöl på näsryggen
 • Snedhet
 • Asymmetri
 • Bred näsa
 • Bred nästipp
 • Vida näsborrar
 • Hängande nästipp
 • Ta ut näsimplantat
 • Sned nässkiljevägg
 • Trång luftväg i näsan
 • Hypertrofi av näsmusslor
 • Kollaps av den yttre näsan
 • Andningsproblem
 • Snarkning
 • Skador från trauma
 • Tidigare näsplastik

För vem passar en näsplastik?

Vill du förändra formen eller storleken på din näsa, förbättra din ansiktsbalans och estetik eller åtgärda något funktionellt med din näsa, kan en näsplastik vara ett bra alternativ för dig. Det går att åtgärda både estetiska och funktionella besvär i samma operation. Näsplastik utförs i narkos.

Pris på näsplastik

Här hittar du pris på näsplastik…

 

Vad ska jag tänka på?

Före din konsultation är det viktigt att du i punktform beskriver vad du vill ändra med näsans utseende eller funktion. Vissa avvikelser syns förstås både framifrån och från sidan. Tänk på konturlinjerna när du tittar på ett foto. Under konsultationen görs undersökning, mätningar och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Näsoperation före- efterbild

Dr. Lindahl har på privata och offentliga sjukhus tillsammans utfört över 15.000 plastikkirurgiska operationer.

Olika typer av näsplastik

Primär näsplastik innebär att du opererar näsan för första gången. En sådan operation är vanligtvis enklare, mer förutsägbar med snabbare återhämtning.

Sekundär näsplastik kallas även revisionsnäsplastik, vilket innebär att man kirurgiskt reviderar (åtgärdar) en näsa som redan har opererats. Detta kan vara en mycket enkel eller mycket komplex operation. Det kan behövas brosk eller vävnad från örat eller ett revben för att uppnå önskat resultat.

Öppen näsplastik görs så att ett litet snitt läggs i huden under nässkiljeväggen. Detta lämnar ett litet ärr som vanligtvis bleknar väl. Det krävs alltid vid komplicerade förändringar av näsans anatomi och är den vanligaste metoden vid näsplastik eftersom det ger bäst möjligheter till förändring eftersom det ger insyn och tillgång till vävnader inuti näsan.

Sluten näsplastik görs utan snitt i huden, endast snitt i näsans slemhinna så du får inga ärr alls i huden men det sätter tydliga begränsningar för vilka förändringar som är möjliga.

Fler möjligheter till förbättring

Ett av målen med din näsplastik är att näsan ska harmonisera bättre med ditt ansikte och du ska slippa tänka på näsan. Det viktigt att näsan passar tillsammans med hakan och att de matchar dina kinder och din panna. Därför är det väldigt vanligt att göra hakplastik eller hakimplantat samtidigt som näsplastik för att skapa en total harmoni i ansiktet.

Efter en näsplastik

Efter en näsplastik har du gips på näsan som vanligtvis ska sitta i en vecka. Medan du har gips kan du inte se det preliminära resultatet av din näsplastik. Håll huvudet högt och undvik att böja eller luta dig framåt under de första veckorna efter operationen. De flesta återgår till sina dagliga aktiviteter inom 2 veckor efter operationen, men du måste undvika intensiv träning i minst 4 veckor efter ingreppet. Svullnad och blåmärken kan ta några veckor att helt avta, och det slutliga resultatet av din näsplastik kommer sakta att uppenbara sig när svullnad successivt avtar. Tålamod är viktigt under den första återhämtningsperioden och de kommande 12 månaderna, när resultaten fortsätter att utvecklas och förbättras.

Varför ska du välja Dr. Lindahl?

Inför en näsplastik kommer du till oss på två konsultationer innan du får opereras. Betänketiden mellan konsultationerna ökar sannolikheten för att målen är rätt och att du förstår hur ditt förväntade resultat ser ut. Ingreppet ger en förändring som syns hela tiden. Dr. Lindahl har utfört oräkneliga näsplastiker med nöjda kunder. En näsplastik på Caroviva innebär en personligt anpassa näsplastik med ditt resultat och din säkerhet i fokus.

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl