Woman pinching skin on her thighs

Lårplastik

En lårplastik förbättrar konturerna och formen på dina lår genom att fett och hudöverskott tas bort. Även celluliter jämnas ut eftersom dessa blir värre när huden förlorat elasticitet.

Vad är en lårplastik?

Lårplastik är en operation där långa snitt görs på låren och ibland även i ljumsken och under rumpan för att ta bort fett och överflödig hud.

För vem passar en lårplastik?

Ibland räcker det inte med fettsugning för att få ett fint resultat efter att lokala fettansamlingar avlägsnats. Om hudöverskottet är stort behövs en lårplastik där överskottshuden tas bort. En vanlig orsak till lårplastik är massiv viktnedgång som ger hudbesvär. Om du gått ned mycket i vikt och har mycket överskottshud på låren, om du vill få bort hängande hud, minska celluliter och ge låren en bättre form kan lårplastik vara ett bra alternativ för dig.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Hur känner du kring långa ärr på insidan av låren?
  • Ligger du på eller nära din målvikt?
  • Är din hudtyp, tjock eller tunn, stark eller svag, spänstig och fjädrar tillbaka eller mer statisk och oelastisk?
  • Har du sträckmärken i huden?
  • Är dina behov funktionella, estetiska eller båda?

Under konsultationen görs undersökning, mätningar och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Var läggs snitten?

Mini-lårplastik reparerar hängande hud i den övre och inre delen av ditt lår. Det använder ett litet snitt i din ljumske.

Inner-lårplastik drar åt den inre delen av ditt lår. Det kräver ett snitt som börjar i ljumsken och sträcker sig runt baksidan av ditt lår under rumpan. Det går också att uppnå samma resultat med ett vertikalt snitt från ljumsken till knäet.

Ytter-lårplastik görs om du har fett och överskottshud nära din midja och rumpan. Snittet börjar i övre ljumsken, sveper runt din höft och sträcker sig över din rygg vid midjan. Vilken snittföring som passar dig bäst utifrån dina unika förutsättningar och din målbild väljs noggrant ut tillsammans med din plastikkirurg under konsultationen.

Fler möjligheter till förbättring

En lårplastik kan med fördel kombineras med andra ingrepp. En stor förbättrande åtgärd är att genomgå huduppstramande behandling men t.ex. Venus Bliss efter operationen. Det hjälper både läkningen och förbättrar resultatet.

Efter en lårplastik

Det är viktigt att du planerar så att du kan vara ledig från alla fysiskt ansträngande aktiviteter och avstå all form av fysisk träning i sex veckor efter din lårplastik. Om du har ett arbete som inte är fysiskt ansträngande kan du återgå till arbetet efter ca en 2 veckor. Du får promenera 3 dagar efter din operation. Du får inte bada badkar, i pool, i havet eller i sjön förrän en vecka efter att alla sår läkt helt. Vi rekommenderar att du har kompression på dig på dig dygnet runt i två månader.

Varför ska du välja Caroviva?

Precis som de flesta ingrepp är det kirurgens erfarenhet, den estetiska blicken, handlaget och utbildningen som är det viktigaste. Dr. Lindahl, är en internationellt anlitad expert inom plastikkirurgi. Han är ledamot i en global expertgrupp och han föreläser internationellt. Han håller regelbundet utbildningar på Caroviva för andra plastikkirurger som vill lära sig att utföra bättre och mer avancerad plastikkirurgi.

Boka konsultation online här…

 

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl