Diet, body and butt of woman with tape measure to track weight loss transformation, check fitness r

Rumpimplantat

Förstoring av rumpan, eller gluteal förstoring, används för att förbättra konturen, storleken och formen på skinkorna. Detta görs genom användning av rumpimplantat, fetttransplantation eller en kombination av båda. Fett är mjuk och naturlig medan implantat ger lite mer stadga och lyft. Den som vill ha en sportigare rumpa ska välja implantat.

Rumpimplantat liknar bröstimplantat men är fastare.

De finns i lite olika former, runda, ovalära och linsformade. De innehåller formstabilt silikon som inte kan gå sönder och är helt ofarliga för kroppen.

Förstoring av skinkor genom användning av fetttransplantation innebär överföring av fett från en del av kroppen till vävnaderna i skinkorna.

Denna teknik kallas Brazilian butt lift (BBL).

Vad ger ett rumpimplantat dig?

Framförallt ger ett rumpimplantat en sportigare rumpa. Du får en rundare något fastare rumpa som ser naturligt sportig ut. Fylligheten och rundheten kan påverkas mer effektivt än om enbart fett används. Ett rumpimplantat kan ge dig:

  • Mer balanserat utseende
  • Bättre självbild och självförtroende
  • Sexigare utseende med och utan kläder

 

rumpimplantat och rumplyft

Kvinna som kom till Caroviva Plastikkirurgi eftersom huden tänjt sig och hon ville förbättra kroppskonturerna på rumpan och låren. Hon är 36 år och har genom att träna och äta hälsosamt gått ned i vikt från 99 kg till 55 kg. Dr. Lindahl gjorde rumplyft för att ta bort överskottshuden, rumpimplantat för att skapa en sportigare rumpa och förstärkte vecken under rumpan för att ytterligare förbättra formen på lår och rumpa. Hon älskar resultatet och går nu gärna och handlar nya jeans så ofta hon kan. Rump-Implantat LS 04 440 Sebbin. Foto: Caroviva. Publiceras med klientens godkännande.

Förutom kirurgiska rumpimplantat och BBL kan lyftning av rumpan åstadkommas genom kirurgisk borttagning av mjukvävnad och genom måstvingesnitt i skinornas övre rand där hudöverskott från midjan kan avlägsnas.

Rumpplastiker

Rumpplastiker generellt, dvs omformning av rumpan och midjan för att få timglasform innebär att en eller flera tekniker för rumpimplantat, kirurgisk rumplyftning och Brazilian Butt Lift kombineras optimalt för dig, ditt utgångsläge och dina mål.

Åldrande, solskador, graviditet, viktförändringar och genetiska faktorer bidrar alla till ökad Compliance (eftergivlighet) och minskad elasticitet (spänstighet, förmåga att återta sin form) i huden.

Detta gäller hela kroppen och är av stor betydelse vid omformning av rumpområdet, rumpplastiker.

En traditionell kirurgisk rumplyftning kommer inte att göra skinkorna större, men kan förbättra en gropig och oregelbunden hudyta.

Överskott av hängande hud och fett avlägsnas då för att uppnå en jämnare och mer behaglig kontur. Denna procedur kan ingå i en kropplyftning (cirkumferent bukplastik) eller utföras separat.

Vad ett rumpimplantat inte kan göra

Rumpimplantat är alltså till för att forma rumpan med volym som är lite fastare, antingen en liten volym eller mycket volym. Om huden är svag eller uttänjd syns inte effekten av implantatet på samma sätt. Att få ett rumpimplantat ger alltså ingen påverkan på hudens storlek, yta eller kvalitet.

Risken att se opererad ut är mycket låg eftersom implantatet måste väljas helt baserat på dina mått. Du ska bara se sportigare och sexigare ut.

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl