Finding the right bra size is important

Bröstförminskning

En bröstförminskning, eller bröstreduktion, minskar volymen, förbättrar formen på din byst och minskar därmed belastning på nacke och rygg. Hud, fett och bröstkörtelvävnad avlägsnas och vårtgården flyttas upp. Resultatet syns direkt efter operationen och förbättras stadigt tills en fullständig läkning efter sex månader är uppnådd. Bröstförminskning genomförs i narkos.

Se pris på bröstförminskning…

För vem passar en bröstförminskning?

Har du stor byst som ger dig ryggbesvär, behåband som skär in i huden, begränsade möjligheter till aktiviteter eller svårigheter med att få kläder att passa., kan en bröstförminskning ge permanent lindring av dina besvär. Enbart bröstvolymen är inte mått på hur mycket besvär stora bröst kan ge. Positionen och formen på brösten har också betydelse. Bröst som är 800 cc eller större samtidigt som BMI är normalt kallas i den allmänna sjukvården för makromasti. Kombinationen är ovanlig och därmed har få möjlighet till en bröstförminskning via landstinget. Fördelen med att göra din bröstförminskning på Caroviva är inte bara att väntetiden är betydligt kortare utan att det estetiska resultatet blir mycket bättre. Du behöver inte ha medicinska besvär för att genomgå en bröstförminskning på Caroviva.

Före- och efterbilder på bröstförminskning

bröstförminskning, asymmetriska bröst

För kvinnor med stora bröst kan symmetriserande bröstlyft och bröstförminskning vara en livsförändrande lösning. Inte bara minskar det den faktiska vikten på brösten, det kan också göra rörelserna mer bekväma och minska obehag. Vi är glada att dela med oss av en framgångshistoria från en av våra nöjda kunder (se bild). Efter att ha genomgått symmetriserande bröstlyft och bröstförminskning av höger bröst, är hon nu strålande glad och nöjd med resultaten. Hon bad oss också om att utföra ett deep plane facelift.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Föredrar du bröst som är runda och fylliga upptill eller droppformade?
  • Gillar du mjuka eller fasta bröst?
  • Hur tänker du kring ärr?
  • Hur mycket vill du minska storleken?
  • Vill du ändra formen, sidoskillnader, vårtgården, bröstvårtorna?

Under konsultationen görs undersökning, mätningar av dina bröstmått och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Hur utförs en bröstförminskning?

Det vanligaste är att man flyttar vårtgården uppåt och bevarar blodcirkulation och mesta möjliga känsel. Denna teknik kräver noggrann förståelse för hur blodförsörjningen till olika delar av bröstet kan bevaras. Vårtgården flyttas med lambåteknik. En tumregel är att man kan avlägsna maximalt 40 % av bröstens volym vid en operation utan att riskera vårtgården.

Mycket stora bröst kan kräva flera operationer. Då görs först en betydande fettsugning av brösten, efter sex månaders läkning görs den estetiska bröstförminskningen. Skälet till detta är att vävnaden behöver mjukna och återhämta sin blodcirkulation. Det går att göra hela bröstförminskningen vid ett tillfällen även om du har mycket stora bröst, det ger dock sämre estetik av vårtgårdarna och bröstvårtorna som då inte kan få tillräcklig blodcirkulation. Bröstformen blir dock utmärkt. Efter läkning kan man om så önskas skapa en bröstvårta genom ett kort ingrepp i lokalbedövning och med medicinsk tatuering skapa normal färg på vårtgården.

Bröstförminskning är ett utmanande ingrepp som kräver lång erfarenhet och hög kompetens inom estetisk kirurgi. Om du erbjudits möjligheten till bröstförminskning via landstinget kan det vara klokt att konsultera både en utbildad estetisk plastikkirurg och din landstingskirurg innan du fattar ditt beslut.

Var läggs snitten?

Hos oss får du alltid det kortaste snitt som är tekniskt möjligt med hänsyn till dina förutsättningar. Vid bröstförminskning läggs snitten som en cirkel runt vårtgården, ett streck från vårtgården ned till bröstvecket och längs med bröstvecket, vilket kallas ankarsnitt. Hur långt snittet i bröstvecket blir står i relation till hur mycket vävnad som avlägsnas och hur mycket överskottshud som finns. En annan faktor som styr längden på ärret är hur långt uppåt din vårtgård behöver förflyttas. Under konsultationen får du veta vilka snitt som är de mest optimala för dig.

Fler möjligheter till förbättring

Vid en bröstförminskning kan storleken på vårtgårdarna minskas och bröstvårtorna kan förkortas. Fettsugning av sidorna vid brösten kan ytterligare bidra till formförbättring. Den viktigaste åtgärden för formförbättring och hållbart resultat är Internal Bra. Det är som en behå på insidan, som håller vävnaden runt brösten på plats inuti kroppen och förhindrar att bröstvecken dras nedåt. Internal Bra görs med en speciell suturteknink eller med Tigr Matrix nät, beroende på just dina behov. Om du vill ha mer fyllighet upptill går det faktiskt att kombinera en bröstförminskning med ett litet implantat.

Efter bröstförminskning

Det är viktigt att du planerar så att du kan vara ledig från alla fysiskt ansträngande aktiviteter och avstå all form av fysisk träning i sex veckor efter din bröstförminskning. Om du har ett arbete som inte är fysiskt ansträngande kan du återgå till arbetet efter ca en vecka. Du får promenera dagen efter din operation. Du får inte bada badkar, i pool, i havet eller i sjön förrän en vecka efter att alla sår läkt helt. Vi rekommenderar att du har utprovad läkningsbehå på dig dygnet runt i två månader.

 

Se pris på bröstförminskning…

Varför ska du välja Caroviva för din bröstförminskning?

Dr. Lindahl är en internationellt anlitad expert inom avancerad bröstkirurgi. Han är ledamot i en global expertgrupp och han föreläser internationellt. Han håller regelbundet utbildningar på Caroviva för andra plastikkirurger som vill lära sig att utföra bättre och mer avancerad bröstkirurgi.

Vill du veta mer?

Boka konsultation online här…

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om bröstförminskning. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl