Breast test

Bröstvårtor – Vårtgårdsplastik

Både bröstvårtan och vårtgården kan minskas, formförbättras eller återskapas. Ingreppet utförs vanligen i lokalbedövning men vi erbjuder narkos. Det går även att göra i samband med annan kirurgi.

För vem passar korrigering av bröstvårtor eller vårtgårdar?

Långa, indragna eller asymmetriska bröstvårtor är några av skälen att genomgå bröstvårtsplastik. Om du vill minska storleken, utbuktningen eller omforma dina vårtgårdar kan vårtgårdsplastik vara ett bra alternativ för dig.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Vill du ändra formen, storleken, utbuktning, indragning, sidoskillnader på vårtgården eller bröstvårtorna?
  • Hur stor diameter/längd tycker du vore fint?
  • Är du nöjd med dina bröst i övrigt eller är det något annat du vill ändra samtidigt?

 

Under konsultationen görs undersökning, mätningar av dina bröstmått och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Var läggs snitten?

Hos oss får du alltid det kortaste snitt som är tekniskt möjligt med hänsyn till dina förutsättningar. Vid vårtgårdsplastik görs ett trådsmalt snitt som en cirkel i kanten av den pigmenterade vårtgårdsvävnaden. Vid inverterade bröstvårtor finns det olika tekniker för att förhindra att bröstvårtan åter inverteras under läkningen. Om det endast är utbuktningen som ska minskas men inte storleken finns en metod utan snitt.

Fler möjligheter till förbättring

Korrigering av bröstvårtor eller vårtgårdar går att kombinera med många andra ingrepp. Försvagad hud i bröstvårtan är vanligt vilket ger upphov till s.k. puffy nipples. Det går att behandla vårtgårdarna så att de blir fastare utan att någon ärrbildning vilket brukar kallas för puffy nipple-plastik.

Efter ingreppet

Bröstvårtor och vårtgårdar korrigeras normalt i lokalbedövning, vilket innebär att du kan åka hem samma dag som ingreppet. Du får inte göra något fysiskt ansträngande på en vecka. Om du har konstorsbete kan du återgå till det efter någon dag. Vi rekommenderar att du inte bär behå eller åtsittande toppar under 14 dagar efter operationen.

Varför ska du välja Caroviva?

Dr. Lindahl, är en internationellt anlitad expert inom avancerad bröstkirurgi. Han är ledamot i en global expertgrupp och han föreläser internationellt. Han håller regelbundet utbildningar på Caroviva för andra plastikkirurger som vill lära sig att utföra bättre och mer avancerad bröstkirurgi.


Boka konsultation online här…

 

Vill du veta mer om korrigering av bröstvårtor eller vårtgårdsplastik?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om korrigering av bröstvårtor eller vårtgårdsplastik. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl