Back view of Asian woman in great shape, perfect body shape. Parts of a female body in underwear, st

Ryggplastik

Ryggplastik, rygglyft, bh-bandsplastik eller bra-line backlift som det heter på engelska, formar och slätar ut ryggen i området kring behåbandet. Både överskottshud och fett avlägsnas i syfte att återskapa ryggens naturliga form. Hud som pressas ut av behåbanden avlägsnas och snitten läggs så att behån döljer ärren i framtiden. Ryggplastik görs i narkos.

För vem passa ryggplastik?

Om du gått ned i vikt, har mycket överskottshud på ryggen som pressas ut av behån, om du vill få bort hängande hud eller få en mer definierad och välformad ryggprofil kan ryggplastik vara ett bra alternativ för dig.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Hur känner du kring ärr på ryggen?
  • Ligger du på eller nära din målvikt?
  • Är din hudtyp, tjock eller tunn, stark eller svag, spänstig och fjädrar tillbaka eller mer statisk och oelastisk?
  • Har du sträckmärken i huden?
  • Är dina behov funktionella, estetiska eller båda?

Under konsultationen görs undersökning, mätningar och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Var läggs snitten?

Hos oss får du alltid det kortaste snitt som är tekniskt möjligt med hänsyn till dina förutsättningar. Snitten läggs tvärgående på ryggen så att de döljs av behåbandet. Längden på snitten är individuellt.

Fler möjligheter till förbättring

Ryggplastik kan med fördel kombineras med andra ingrepp. Snitt vid operationer av överarmar, armhålor och bröst är ibland med fördel sammankopplade med snitt för ryggplastik. Hudöverskott högt upp på ryggen går inte att komma åt nedifrån med de snitt som görs vid kirurgiskt buttlift eller vid cirkumferent bukplastik. Du behöver alltså  en ryggplastik om du besväras av valkar under behåbanden.

Efter en ryggplastik

Det är viktigt att du planerar så att du kan vara ledig från alla fysiskt ansträngande aktiviteter och avstå all form av fysisk träning i sex veckor efter din ryggplastik. Om du har ett arbete som inte är fysiskt ansträngande kan du återgå till arbetet efter ca en 2 veckor. Du får promenera 3 dagar efter din operation. Du får inte bada badkar, i pool, i havet eller i sjön förrän en vecka efter att alla sår läkt helt. Vi rekommenderar att du har kompression på dig på dig dygnet runt i två månader.

Varför ska du välja Caroviva?

Precis som de flesta ingrepp är det kirurgens erfarenhet, den estetiska blicken, handlaget och utbildningen som är det viktigaste. Dr. Lindahl, är en internationellt anlitad expert inom plastikkirurgi. Han är ledamot i en global expertgrupp och han föreläser internationellt. Han håller regelbundet utbildningar på Caroviva för andra plastikkirurger som vill lära sig att utföra bättre och mer avancerad plastikkirurgi.

Boka konsultation online här…

 

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl