Gynekomasti (bröstförminskning män)

Gynekomasti

Gynekomasti innebär att bröstkörtelvävnaden växt lite mer än vad som är normalt hos män. Tillståndet kan vara resultatet av hormonella förändringar, ärftlighet, övervikt eller användningen av vissa läkemedel och preparat. Vid en gynekomasti-operation avlägsnas bröstkörtelvävnad och fettvävnad. Detta görs genom fettsugning, genom att avlägsna den hårda körtelvävnaden eller genom en kombination av dessa.

För vem passar gynekomasti?

Om du som man har överutvecklade eller förstorade bröst och varken träning, viktminskning eller livsstilsförändring hjälper kan en gynekomasti-operation vara ett bra alternativ för dig.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Ligger du på din önskade vikt?
  • Vad kan din gynekomasti bero på och kan du göra några livsstilsförändringar för att minska den?
  • Hur känner du kring ärr?
  • Vill du även ändra formen, storleken, sidoskillnader på vårtgården eller bröstvårtorna?

Under konsultationen görs undersökning, mätningar av dina bröstmått och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Var läggs snitten:

Hos oss får du alltid det kortaste snitt som är tekniskt möjligt med hänsyn till dina förutsättningar. Vid fettsugning av gynekomasti görs stickhål vid vårtgården, ofta på två ställen på brösten för att skapa så jämnt resultat som möjligt. Ärren efter stickhålen blir ca 5 mm. När körteln opereras bort läggs ett halvcirkelformat snitt i nederkant av vårtgården. Om vårtgården behöver förminskas görs snitt i en cirkel runt vårtgården.

Fler möjligheter till förbättring:

En gynekomastioperation går med fördel att kombinera med korrigering av bröstvårtor eller vårtgårdar. Försvagad hud i bröstvårtan ger upphov till s.k. puffy nipples. Det går att behandla vårtgårdarna så att de blir fastare utan att någon ärrbildning vilket brukar kallas för puffy nipple-plastik.

Varför välja Caroviva?

Caroviva Plastikkirurgi, under ledning av den framstående plastikkirurgen Dr. Lindahl, är det självklara valet för dig som överväger en gynekomastioperation. Med en imponerande lista av nöjda kunder i Stockholm och Uppsala har Dr. Lindahl etablerat sig som en ledande specialist inom avancerad bröstkirurgi, med flera tusen framgångsrikt genomförda ingrepp. Hans enastående erfarenhet och kontinuerliga arbete med att driva utvecklingen av avancerade tekniker ger långvariga och tillfredsställande resultat för gynekomastipatienter, vilket gör honom eftertraktad både nationellt och internationellt.

Dr. Lindahl, har som ledamot i en global expertgrupp, har satt plastikkirurgin i Uppsala på kartan och delar sin omfattande kunskap genom internationella föreläsningar om gynekomastioperationer. Carovivakliniken i Uppsala fungerar som en kunskapsnav, där regelbundna utbildningar arrangeras för plastikkirurger från hela världen. Hans samarbeten med företag som tillverkar kirurgiska produkter, inklusive gynekomastioperationsspecifika lösningar, visar på en vilja att ständigt förbättra och förenkla ingreppen för patientens bästa. Denna globala närvaro och strävan efter kunskapsdelning garanterar att du som patient i Uppsala och Stockholm kommer att få tillgång till de senaste och mest effektiva behandlingsmetoderna för gynekomasti.

Dr. Lindahls förmåga att skräddarsy gynekomastioperationer för varje individ är en unik aspekt. Oavsett om det är för första gången, för dem som haft operationer tidigare eller för dem med olika förutsättningar, kan du vara säker på att Caroviva i Uppsala kommer att erbjuda skräddarsydda och välövervägda lösningar för att adressera gynekomasti. Patientvittnesmål från Uppsala, Stockholm och hela Sverige vittnar om skicklighet och professionalism, vilket bekräftar den höga kvaliteten och omsorgen som Caroviva Plastikkirurgi erbjuder i Uppsala. Välj Caroviva Plastikkirurgi för din gynekomastioperation och upplev skräddarsydd expertis, banbrytande innovation och en trygg vårdmiljö där Dr. Lindahl och hans dedikerade team vägleder dig genom hela processen vid gynekomasti för att leverera resultat som överträffar dina förväntningar.

 

Boka konsultation online här…

 

Vill du veta mer om gynekomasti?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om gynekomasti. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108. Caroviva i Uppsala är centralt belägen i en lugn och vacker miljö med utsikt över slottsparken. Från operationssalen syns Uppsala slott, liksom Vasaborgen och Universitetet. Bor du i Stockholm? Från Stockholms Central tar det bara 39 minuter med pendeln till Uppsala.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl