Woman during the facial treatment procedure

Dermabrasio

Dermabrasio är en hudslipning där de översta lagren av huden tas bort. Det är en typ av hudutjämnande kirurgi som alltid görs i narkos. Dermabrasio är i dagsläget den absolut mest effektiva behandlingen av djupa acneärr. Resultaten är också extremt bra för åldrad hud med grova ojämnheter.

Vad kan en Dermabrasio hjälp dig med?

Hudslipning med Dermabrasio är till hjälp om du har:

  • Åldersrelaterade hudförändringar
  • Fina linjer och rynkor runt munnen
  • Förstadium till cancer (precancerösa tillväxter)
  • Ärr i ansiktet på grund av akne, olyckor eller tidigare kirurgi
  • Skador från solen eller rökning

Risker med Dermabrasio

Vid en dermabrasio är risken låg för allvarliga komplikationer. Det finns en liten risk för bestående förändringar i hudens färg. Det kan vara så att huden förblir något ljusare, mörkare eller mer rosa där du slipats, därför slipas alltid hela estetiska enheter i ansiktet, aldrig bara fläckar. En liten risk finns också för ärrbildning men den är mycket låg när en expert utför behandlingen.

Hur görs hudslipning på Carovivakliniken?

Ingreppet utförs alltid i narkos eftersom det är mycket smärtsamt. En speciell slipmaskin används för att försiktigt och noggrant slipa den översta ytan av huden ner till normal, frisk hud. Olika typer av diamantbelagda trissor används för att slipa huden helt jämn. Efter slipningen smörjs huden in med vaselin som fungerar som fuktspärr under den första veckan. Utan den torkar huden ut och spricker vilket leder till skorpor och eventuellt ärr.

Att tänka på innan en Dermabrasio

Första veckan efter din hudslipning är huden kraftigt rodnad och hudytan vätskar. Du har ett tjockt lager vaselin på som fuktspärr i en vecka för att hindra uttorkning och komplikationer. Efter ca en vecka kan du använda vanlig fuktkräm och smink om du inte har kvarvarande sår. Det är då väldigt viktigt att använda solskyddsfaktor (minst spf50) och skydda dig från solen i minst 12 veckor. Svullnaden och rodnaden brukar försvinna inom 2 till 3 veckor. Räkna med att du inte vill visa dig första veckan efter din hudslipning.

Män som genomgår en slipning kan behöva undvika rakning ett tag och använda en elektrisk rakapparat. Har du mörk hud löper du större risk att få mörka fläckar på huden efter ingreppet och du löper generellt en större risk för keloider.

Kontakta Caroviva redan idag och boka en konsultation med vår mycket erfarna plastikkirurg Dr. Lindahl så får du veta om Dermabrasio är en bra behandling för just dig.

 

 

Boka konsultation online här…

 

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

 

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl