armplastik

Armplastik

En armplastik förbättrar konturerna och formen på dina överarmar genom att fett och hudöverskott tas bort, så dom ser jämnare och slankare ut.

Vad är armplastik?

Vid god hudkvalité utan hudöverskott kan fettsugning ge bra resultat. Vid stora hudöverskott krävs att både fett och hud avlägsnas. Det är bara överarmens utseende som påverkas, ned till armbågen. Armplastik genomförs i narkos.

För vem passar armplastik?

Om du gått ned i vikt och har mycket överskottshud på armarna, om du vill få bort hängande hud, om du vill ha slankare armar med jämnare form kan armplastik vara ett bra alternativ för dig.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:
  • Hur känner du kring långa ärr på armarna?
  • Ligger du på eller nära din målvikt?
  • Är din hudtyp, tjock eller tunn, stark eller svag, spänstig och fjädrar tillbaka eller mer statisk och oelastisk?
  • Har du sträckmärken i huden?
  • Är dina behov funktionella, estetiska eller båda?
Under konsultationen görs undersökning, mätningar och fotodokumentation. Ingen minns allt plastikkirurgen berättar på konsultationen. Ta gärna med dig någon du känner förtroende för som stöd att minnas det som sägs under din konsultation. Du kan alltid kontakta oss om du har frågor.

Var läggs snitten?

Hos oss får du alltid det kortaste snitt som är tekniskt möjligt med hänsyn till dina förutsättningar och din målbild. Vid armplastik läggs snittet vanligen i fåran mellan biceps och triceps på insidan av armen eftersom det är lättast att dölja ärren där. Ibland behövs snitt som går ner en liten bit på bröstkorgen eller en bit ner över armbågen Om du önskar snitten på baksidan av överarmen går detta också bra att dölja. Vilket av dessa som väljs är till stor del en smaksak för dig. Snitten läggs från armhålan och helst så att de inte passerar armbågsleden men ibland krävs detta för att undvika påsar vid armbågen. Under konsultationen får du veta vilken snittföring som passar för dig.

Fler möjligheter till förbättring

En armplastik kan med fördel kombineras med andra ingrepp. En stor förbättrande åtgärd är att genomgå huduppstramande behandling men t.ex. Venus Bliss efter operationen. Det hjälper både läkningen och förbättrar resultatet.

Efter en armplastik

Det är viktigt att du planerar så att du kan vara ledig från alla fysiskt ansträngande aktiviteter och avstå all form av fysisk träning i sex veckor efter din armplastik. Om du har ett arbete som inte är fysiskt ansträngande kan du återgå till arbetet efter ca en 2 veckor. Du får promenera 3 dagar efter din operation. Du får inte bada badkar, i pool, i havet eller i sjön förrän en vecka efter att alla sår läkt helt. Vi rekommenderar att du har kompression på dig på dig dygnet runt i två månader.

Varför ska du välja Caroviva?

Precis som de flesta ingrepp är det kirurgens erfarenhet, den estetiska blicken, handlaget och utbildningen som är det viktigaste. Dr. Lindahl, är en internationellt anlitad expert inom plastikkirurgi. Han är ledamot i en global expertgrupp och han föreläser internationellt. Han håller regelbundet utbildningar på Caroviva för andra plastikkirurger som vill lära sig att utföra bättre och mer avancerad plastikkirurgi.

Vill du veta mer?

Boka konsultation online. Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18- 4108 108.
Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl