ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik ger dig ett piggare och yngre utseende. Överskottshud och fett tas bort från både de övre och nedre ögonlocken och i området runt ögonen. Om de övre ögonlocken hänger så pass att de begränsar synfältet är det inte bara ett estetiskt ingrepp utan även funktionellt. Runt ögonen finns också fettdepåer som skyddar ögonen i benhålan där de ligger. Med tiden försvagas vävnaden och en del av detta fett buktar fram och gör ögonlocken tunga, därför tas ibland även små fettdepåer bort i samband med operationen. Har du väldigt lite fett kring ögat uppnås bäst resultat om ögonlocksplastiken kombineras med fettransplantation. Om ögonbrynen sjunkit nedåt behöver du kombinera din övre ögonlocksplastik med pannlyft (ögonbrynslyft) för att få bäst resultat.

Övre ögonlocksplastik kan utföras både i narkos och i lokalbedövning. Nedre ögonlocksplastik utförs endast i narkos.

Se pris på ögonlocksplastik 

För vem passar ögonlocksplastik

Sol, ålder, och viktnedgång påverkar huden i ansiktet, främst runt ögonen eftersom den är tunn och utsatt. Även unga människor har ibland påsar under ögonen som inte kan förbättras tillräckligt med vare sig smink eller hudbehandlingar. Genetik och positionen av kindbenen påverkar också hur huden och övrig vävnad kring ögonen ser ut. Har du hängande ögonlock, påsar under ögonen eller kråksparkar du vill bli av med, kan ögonlocksplastik vara ett bra alternativ för dig.

Vad ska jag tänka på?

Några saker som är bra att fundera över innan din konsultation är:

  • Vill du ta bort hudöverskott, fylla ut insjunken vävnad, sträcka ospänstig hud, göra hudförbättrande behandling?
  • Är det nedre ögonlocken, övre ögonlocken eller båda du vill förändra?
  • Hur ser resterande område kring ögonen ut, t.ex. ögonbrynen?
  • Hur känner du kring ärr?
  • Vill du var öppen med din omgivning at du gjort ögonlocksplastik?

Övre ögonlocksplastik

Vid en övre ögonlocksplastik läggs snittet i det naturliga vecket på ögonlocket och överflödig hud tas bort. De pennsteckstunna ärr blir kvar kommer att vara naturligt dolda. Huden i de övre ögonlocken kommer att se slätare ut, och ögonfransarna och ögonen blir mer synliga. Dessa förändringar resulterar i en större synlig del av ögonlocket. De underliggande vävnaderna har hos vissa fettöverskott som ompositioneras eller avlägsnas från området runt det övre ögonlocket.

Före- och efterbilder ögonlocksplastik

hängande ögonlock

Före- och efterbild ögonlocksplastik.

Här kan du se fler före- och efterbilder…

Övre ögonlocksplastik åtgärdar inte att höjden på ögonbrynen, så ett ögonbrynslyft är den bästa behandlingen för de besvären.

Före- och efterbilder ögonlocksplastik

Nedre ögonlocksplastik

Nedre ögonlocksplastik jämnar ut rynkor runt ögonen (kråksparkar), tar bort överflödig hud och ger antingen ett nättare eller mer fylligt utseende under ögonen, beroende på dina önskemål. Snittet läggs antingen på insidan av det nedre ögonlocket vid en så kallad transkonjunktival blepharoplastik eller så läggs snittet i huden nära ögonfranslinjen. Fettkuddar omformas, förflyttas eller avlägsnas.

Fler möjligheter till förbättring

Det finns ett antal behandlingar som kan kombineras tillsammans med ögonlocksplastik. Den mest kraftfulla behandlingen är nanofett. Behandling med Dermapen är också värt att göra många gånger eftersom det heller inte kräver någon egentlig återhämtning. Rynkbehandling, fettransplantation och ansiktslyft (facelift) går utmärkt att göra i samband med ögonlocksplastik.

Efter ögonlocksplastik

Återhämtningen efter en ögonlocksplastik innebär vanligtvis viss blånad och svullnad i ansiktet som avtar och försvinner gradvis under de första veckorna. Varje läkningsprocess är unik. Generellt sett kan du återvända till arbetet några dagar efter operationen, om du har ett icke fysiskt ansträngande arbete. Stygnen tas efter ca två veckor och det tar ca fyra veckor för såren att läka. Eftersom du inte kan dölja ditt ansikte med kläder och på så sätt förhindra att omgivningen under läkningsperioden ser att du genomgått ett ingrepp är det viktigt att du tänker igenom hur du på bästa sätt kan ta hand om dig och ordna din vardag för att få optimal återhämtning.

Varför ska jag välja Dr. Lindahl?

Dr. Lindahl tillhör de främsta inom ansiktskirurgin. Han föreläser regelbundet runt om i världen om sina olika plastikkirurgiska tekniker. Ibland behövs en kombination av olika ingrepp för att uppnå önskat resultat Genom att kombinera olika tekniker skräddarsyr Dr. Lindahl ditt ingrepp utifrån dina unika behov.

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl