BBL (Brazilian Butt Lift)

BBL (Brazilian Butt Lift)

Runda, fylliga skinkor och en kurvig nedre rygg är skönhetsideal och symboler för sensualitet. Kvinnor vars skinkor har förändrats i storlek eller form på grund av åldrande eller viktförändringar väljer ofta att genomgå en minimalinvasiv Brazilian Butt Lift (BBL) för att återställa en fylligare och mer attraktiv kontur i området. Specialister på Carovivakliniken i Uppsala, Sverige utför skräddarsydda BBL-operationer för att hjälpa kvinnor att uppnå sina mål för rumpans och midjans form och storlek. Kvinnor som väljer att genomgå sin behandling av en specialist på Caroviva kan se fram emot vackra, långvariga och naturliga resultat.

Vad är en Brazilian Butt Lift (BBL)?

En Brazilian butt lift är en plastikkirurgisk operation som ger naturligt fina konturer och kurvor kring midja och rumpa med hjälp av fettsugning och fettransplantationsteknik.

Under behandlingen tas överskottsfett från patientens kropp och förfinas för att injiceras tillbaka i skinkorna. Detta ökar fylligheten och definitionen i skinkorna utan konstgjorda fyllmedel eller implantat. Största delen av fettet kommer att etablera sig på den nya platsen och fortsätta att leva, vilket resulterar i långvarig förstoring. Resultatet påverkas ofta mer av att fett tas bort på de rätta ställena än att fett läggs till på de rätta ställen. BBL behöver alls inte ge dig någon stor rumpa. Bara väldigt snygg.

En BBL operation på Caroviva i Uppsala

BBL på Caroviva i Uppsala

Vältränad 35-årig kvinna som kom till Caroviva Plastikkirurgi eftersom huden var eftergivlig (sträckmärken) och rumpan därför var platt. Hon fick en BBL där fett flyttades från midjan och låren till rumpan. Samtidigt lyftes rumpan kirurgiskt så att överskottshuden togs bort. Resultatet är en finare figur utan att hon ändrat sin kroppsvikt eller har något implantat. Hon är väldigt nöjd med detta.
Foto: © Caroviva. Publiceras med klientens godkännande.

En BBL-operation utförs i narkos och du övervakas under hela ingreppet av en specialistläkare i anestesi.

BBL består av följande steg:

Fettsugning. Flera olika kanyler används tillsammans med MicroAire-teknologi för att suga fett från buk-, flank-, rygg- och skinkområdena. Strategisk fettsugningsteknik formar områdena och ger fett (“Fett är det nya guldet”) för att förstora skinkorna på de rätta ställena.

– Fettransplantation. Det borttagna fettet bearbetas i ett sterilt och slutet system. Därefter reverseras flödet och tunna kanyler kan nu användas för att återföra fett till exakt rätt ställe på skinkorna.

De mycket små snitten som behövs vid BBL görs med en hålstans som är 2 mm i diameter. Snittet stängs med en sutur. Kirurgiska förband placeras över snitten för att hjälpa dem att läka ordentligt. Totalt tar ingreppet cirka två timmar.

Återhämtning efter Brazilian Butt Lift

När operationen är klar väcker vi dig och transporterar dig in på ditt enkelrum där du har full övervakning och service tills du är redo att åka hem med en familjemedlem eller nära vän.

Personal hjälper dig med smärta och att gradvis vakna upp. Instruktioner återhämta sig hemma på bästa sätt får du både skriftligen och muntligen.

Patienter som följer instruktioner upplever lite smärta eller obehag och återhämtar sig snabbare med mindre besvär som följd. Total återhämtningstid är cirka en till två veckor beroende på omfattningen av operationen. Det finns tydliga aktivitetsbegränsningar under denna tid för att förhindra skador och främja optimal läkning.

Resultat av en BBL

Patienter ser sina initiala resultat nästan omedelbart efter sin procedur. När vävnaderna läker och fettet sätter sig i skinkorna blir resultaten bättre och bättre. Slutresultaten brukar synas ungefär ett år efter proceduren.

Slutresultaten inkluderar följande:

– Förbättrad skinkstorlek, form och fasthet

– Förbättrad utseende på helhetsintrycket

– En mer definierad naturlig kurva i nedre delen av ryggen

Eftersom specialister använder patienternas eget fett istället för implantat eller främmande material är resultaten naturliga och långvariga. Patienter som bibehåller sin vikt och lever en hälsosam livsstil kommer att se optimala resultat.

En BBL-konsultation med våra läkare

BBL (Brazilian Butt Lift)

En första konsultation krävs för att hjälpa dig att få en behandlingsplan som gör att du når dina estetiska mål. Konsultationen är till för följande:

En komplett genomgång av medicinsk historik.

En utvärdering av områden som behöver behandlas med fettsugning.

En utvärdering av områden som behöver behandlas med fettransplantation.

En diskussion om patientens mål.

Bilder tas för jämförelseändamål.

Patienten uppmanas att ställa frågor och uttrycka eventuella bekymmer så att de kan besvaras och hanteras på ett lämpligt sätt. Patienter som vill genomgå BBL och bedöms lämpliga för ingreppet kan sedan schemalägga sin behandling till ett datum som passar dem.

Vill du veta mer om BBL?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om BBL. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108. Caroviva i Uppsala är centralt belägen i en lugn och vacker miljö med utsikt över slottsparken. Från operationssalen syns Uppsala slott, liksom Vasaborgen och Universitetet. Bor du i Stockholm? Från Stockholms Central tar det bara 39 minuter med pendeln till Uppsala.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl