Lipofilling (fettinjektion)

Lipofilling (fettinjektion)

Under de senaste tjugo åren eller så har fettinjektioner använts för att korrigera volymbrister på olika delar av kroppen. Denna teknik kan användas i ansiktet och över hela kroppen. Tekniken kallas lipofilling eller fettransplantation.

Fett kan injiceras i brösten om du inte är nöjd med storlek eller form (se bröstförstoring). Det är också ganska vanligt att använda fettinjektioner i ansiktet. Denna behandling ger utmärkta resultat. Med den omfattande erfarenhet som finns inom kirurgisk ansiktsföryngring på Carovivakliniken används lipofilling här nästan dagligen.

När det gäller åldrandet av ansiktet är tre effekter tydliga:

  1. Huden blir tunnare och rynkor börjar bildas.
  2. Huden börjar hänga.
  3. Det sker en förlust av volym i olika delar av ansiktet på grund av nedbrytning av fettvävnad.

Föryngra dina ögonlock på ett naturligt sätt på Carovivakliniken

Åldrandet av ansiktet åtföljs nästan alltid av en förlust av volym (fett) i övre och nedre ögonlocken, kindbenområdet och runt munnen. Den klassiska ögonlocksplastiken innebar tidigare kirurgisk borttagning av hud och fettvävnad. I längden resulterade detta ofta i ihåliga ögonlock som inte liknade patientens ögon när de var unga.

Det finns en teknik där man kan förnya ögonlocken mer naturligt: genom att injicera fett på vissa ställen för att uppnå samma fylliga utseende på ögonlocken som när patienten var yngre. I många fall utförs även en liten hudresektion samtidigt. Resultaten som uppnås med denna metod har en mycket mer naturlig framtoning än de vid en klassisk “resektionsblefaroplastik.”

Vad ger det dig att få fettinjektioner i Uppsala?

Runt kindbenen ser vi oftast en förlust av volym i det främre området när människor åldras, även hos patienter som har gått upp i vikt över åren. Återigen används fettinjektioner med utmärkta resultat.

Runt munnen ser vi ofta “atrofiska” förändringar. Det innebär att en förlust av volym ses i exempelvis nasolabialvecket (vecket längs övergången mellan läpp och kind) och i läpparnas totala volym. Vertikala linjer på övre och nedre läpparna (känt som “streckkod”) är också ganska vanliga. Dessa problem kan lösas på olika sätt med fettinjektioner.

Hur går lipofilling på Caroviva till?

Det fett som behövs för en lipofilling-behandling extraheras med en liten kanyl (nål) som sätts in genom ett mindre snitt på ett område där du har lite överskottsfett. Fettet filtreras och rengörs och injiceras sedan under ansiktets hud eller i det område där det behövs genom små stickhål.

På sin nya plats måste fettcellerna återigen få syre och näringsämnen för att överleva och växa fast i omgivande vävnad. En del av det injicerade fettet kommer att smälta bort under tre till fyra månader efter proceduren. Vid användning av Carovivas teknik för mikrofettgrafting behålls cirka 70 % av fettet. Dessa fettceller finns sedan alltid kvar och blir större vid övervikt och mindre i storlek vid viktnedgång.

I vilka områden ger lipofilling en bra effekt?

Fett överlever och stannar lättare kvar i omgivande vävnad i ansiktet än i brösten, eftersom cirkulationen är bättre där. I ansiktet är effekterna bättre på immobila områden (t.ex. kindben) än på rörliga områden (t.ex. läppar). Under behandlingen kommer det därför att vara nödvändigt att injicera mer fettvolym än önskad volym (överkorrigering) på vissa områden för att uppnå önskat resultat efter en period av resorption. I ansiktet undviker vi denna överkorrigering för att uppnå ett naturligt resultat. Om huden är uttänjd fås en sämre effekt av lipofilling och du kommer i dessa fall att rekommenderas ett samtidigt lyft av något slag.

Tveka inte att höra av dig till oss för ett personligt möte angående dina förutsättningar och mål med en lipofilling. Boka en konsultation online redan idag.

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl