Fördelarna med att kombinera bröstförstoring och bröstlyft

Andreas Lindahl, MD, PhD | Plastikkirurg, Uppsala

Bröstförstoring och bröstlyft

Bröstförstoring och bröstlyft är två populära plastikoperationer som ofta genomförs samtidigt för att ge patienter bra resultat vid bröstkirurgi, både i syfte att förbättra brösten estetiskt för att rekonstruera (detta går ju oftast hand i hand). För att maximera fördelarna med bröstförstoring kan det vara vara väldigt viktigt för vissa patienter att kombinera det med ett bröstlyft.

En bröstförstoring innebär att man placerar bröstimplantat för att öka bröststorleken och förbättra bröstformen, medan ett bröstlyft innebär att man omformar genom att ta bort överflödig hud från brösten och lyfter lågt sittande bröstvårtor till en mer ungdomlig position. Att kombinera båda ingreppen erbjuder många fördelar i form av förbättrad bröstvolym, förbättrad bröstform och ökad självförtroende. Faktum är att detta är ett utmärkt sätt att få mest ut av operationen för vissa patienter.

Bröstlyft med Internal Bra och bröstimplantat

Bröstlyft med Internal Bra och bröstimplantat.

 

Du kanske funderar på om du bör kombinera din bröstförstoring med ett bröstlyft (eller tvärtom) om du planerar att genomgå något av dessa ingrepp. Låt oss titta på några av de främsta fördelarna med att kombinera dessa två former av bröstkirurgi.

Förbättrad bröstvolym

En av de mest betydande fördelarna med att kombinera förstoring med ett lyft är förbättrad bröstvolym. När kvinnor åldras förlorarar brösten volym och form till följd av faktorer som graviditet, amning, viktförlust och åldrande.

Bröstförstoring kan återställa bröstvolymen. Moderna bröstimplantat kommer i så många olika former, mjukhetsgrad, storlekar och material att operationen nu kan (och skall) individanpassas utifrån din individuella riskprofil. Bröstlyft kan omforma och flytta den befintliga bröstvävnaden, framförallt genom att huden draperas och tightas till. Kombinationen av båda ingreppen resulterar i fylligare, mer ungdomliga bröst med en naturligare framtoning.

En stor fördel med att kombinera ingreppen är att du tillsammans med din plastikkirurg har stor frihet att välja vilken storlek du ska ha på brösten – Istället för att enbart matcha implantatet till dina bröst kan även bröstet matchas mot ett önskat implantat.

Förbättrad bröstform

Bröstförstoring i sig kan förbättra bröststorleken, men den tar inte itu med problem som hängande utseende, ojämn bröstposition eller utsträckta vårtgårdar. Ett bröstlyft kan däremot lösa dessa problem genom att ta bort överskottshud, strama åt bröstvävnaden och samtidigt justera bröstvårtan och areolan.

Ett lyft i sig kommer inte markant att förändra bröststorleken, men förstoring i sig räcker inte för att åtgärda hängande bröst. Genom att kombinera bröstförstoring med ett bröstlyft kan patienter uppnå det bästa av båda världarna – en förbättrad bröstform med ökad fyllighet och spänst.

Ökat självförtroende

Bröstförstoring med ett bröstlyft kan också öka patienters självkänsla i samklang med sitt utseende. Kvinnor som känner sig självmedvetna om hängande, asymmetriska eller små bröst kan dra nytta av kombinationen av båda ingreppen. Den förbättrade bröststorleken och formen kan ge patienterna en mer proportionerlig och attraktiv kropp, vilket kan öka deras självkänsla och förbättra deras livskvalitet.

Planering och återhämtning

En annan fördel med att kombinera bröstförstoring med ett bröstlyft är att patienter kan njuta av kortare återhämtningstid jämfört med att genomgå varje ingrepp separat. Att kombinera båda ingreppen innebär att patienter endast behöver genomgå en operation och en återhämtningsperiod, vilket minskar den tid och kostnad som är förknippad med flera operationer.

Patienter som redan har implantat kanske inte behövde ett bröstlyft vid tiden för deras ursprungliga bröstförstoring, men de kan besluta att genomgå ett senare i livet. I många fall kan ett bröstlyft göras senare om du redan har haft bröstimplantat. Detta kommer att vara möjligt, så länge bröstimplantaten fortfarande är i gott skick – men i vissa fall kan vi rekommendera att patienten genomgår en bröstimplantatbyte i kombination med sitt bröstlyft.

Sammanfattning

Att kombinera bröstförstoring med ett bröstlyft erbjuder många fördelar för patienter. Ingreppet kan förbättra bröstvolymen, förbättra bröstformen, öka självförtroendet och minska återhämtningstiden.

Om du överväger bröstförbättringskirurgi, rådgör med en riktig specialist i plastikkirurgi för att avgöra om en kombination av bröstförstoring med ett bröstlyft är rätt för dig.

 

Boka konsultation online här…

Vill du veta mer?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Mejla till info@caroviva.se eller ring oss på +46 (0)18-4108 108.

 

 

Kontakta oss

Följ oss​

Håll dig uppdaterad om plastikkirurgi, få fler före- & efter-bilder och häng med på vad som händer på Caroviva och hos Dr. Lindahl!

CAROVIVA
Dr. Lindahl